שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

לחמניות ממולאות בטפנד זיתים שחורים וגבינת פטה

תאריך פרסום: 19/12/2012
דרוג הגולשים:

מצרכים

מצרכים לבצק:
ק"ג קמח שמרים
2.5 כוסות מים פושרים
4 כפות סוכר
120 גר’ חמאה רכה
4 כפות שמן זית
2 ביצים
2 כפיות מלח

מצרכים למלית:
400 גר’ גבינת פטה
חצי ק"ג זיתים שחורים מגולענים
שליש כוס שמן זית
6 שיני שום
עלי טימין
מלח
פלפל שחור
2 כפות חומץ בלסמי

מצרכים לציפוי מעל:
חלמון ביצה
כף מים
קצח

אופן ההכנה

הכנת הבצק:
שמים את כל החומרים מלבד המים והמלח בקערת מיקסר. מערבבים עם וו לישה. מוסיפים את המים בהדרגה ומעבדים כעשר דקות עד לקבלת בצק רך ומבריק. מוסיפים את המלח ומעבדים דקה נוספת.
מקמחים את הבצק ומכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת להתפחה עד להכפלת הנפח. לתפוח על הבצק ולהמתין כחצי שעה להתפחה נוספת.

הכנת המלית:
לקצוץ במעבד מזון את עלי הטימין, הזיתים ושיני השום. להוסיף שמן זית, חומץ, מלח ופלפל ולעבד עד לקבלת ממרח אחיד. לחתוך את גבינת הפטה לקוביות קטנות ולהניח בקערה נפרדת.

הרכבת הלחמניות:
לקחת גוש קטן של בצק (כדור פינג פונג), לשטח ביד, למרוח שכבה של טפנד הזיתים, להניח במרכז קוביית גבינת פטה ולסגור. לסדר בתבנית אפייה במרחק של 5 ס"מ זו מזו. להמתין כעשרים דקות להתפחה חלקית. להבריש את הלחמניות בחלמון מעורבב במים ולזרות קצח מעל לפני הכנסתן לתנור ולאפות בתנור בחום 175 מעלות עד שהן מזהיבות. אפשר להחליף את הקצח בשומשום או בפרג טחון.

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

פרפקטו רטבים