שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען
מאפה פסטו וגבינות

מאפה פסטו וגבינות

תאריך פרסום: 12/5/2016
דרוג הגולשים:
אלונה זוהר
זמן הכנה:

90 דקות

דרגת קושי:

בינוני

כמות סועדים:

8-10

מצרכים

תבנית בבקה

לרוטב פסטו:
300 גר’ עלי בזיליקום (3 אריזות פלסטיק).
10 שיני שום
1 כוס של גבינת פרמזן מגורדת (200 גרם)
5 כפות צנוברים
1/2 ספל שמן זית (50 גרם)
כ- 2/3 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
2 כפות מיץ לימון

לבצק:
1 ק”ג קמח שמרים לעוגות שמרים, חלות ומאפים אסם
1 ביצה
3 כפות סוכר
1 כף מלח
4 כפות שמן זית
2 כפות רוטב פסטו
כ-700 מ"ל מים

למילוי:
6 יח’ עגבניות מיובשות לחות
3/4 כוס רוטב פסטו
100 גרם גבינת פרמז’ן מגורדת

לקישוט:
שמן זית
גרעיני חמנייה / דלעת או שניהם

אופן ההכנה

מכינים את הפסטו:
1. מכניסים את כל הרכיבים למעבד מזון ומעבדים עד לקבלת מרקם של משחה.
2. אם הפסטו סמיך מידי ניתן להוסיף עוד שמן זית.
3. מכניסים את הפסטו לצנצנת ושומרים במקרר.

מכינים את המאפה:
1. מכניסים לקערת מיקסר את כל רכיבי הבצק ומעבדים בעזרת וו לישה כ- 5 דקות. מניחים את הבצק במקום חמים ומכסים במגבת להתפחה עד הכפלת הנפח (כשעה).
2. בעזרת מערוך, על משטח מקומח, מרדדים את הבצק לצורה מלבנית בעובי של 1 ס”מ.
3. מורחים את הבצק ברוטב הפסטו ומפזרים מעליו בנדיבות גבינת פרמזן. מעל גבינת הפרמזן מפזרים עגבניות מיובשות. יש להשאיר שוליים נקיים של 1-2 ס”מ בכל הקצוות (ללא מילוי).
4. מתחילים לגלגל את הבצק מהצד הקרוב אלינו כלפי מעלה עד שמקבלים רולדה ארוכה.
5. בעזרת סכין חדה חותכים את הרולדה באמצע כך שנקבל 2 חלקים עם מילוי חשוף (כמו בעוגת קרנץ).
6. קולעים את שני החלקים לצמה ומניחים בתבנית אפיה משומנת עם חור באמצע.
7. מתפיחים את המאפה במקום חמים עד להכפלת נפחה (כשעה).
8. מברישים את המאפה בשמן זית ומפזרים גרעיני חמנייה/דלעת.
9. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות – רצוי בחלק התחתון של התנור. אופים כחצי שעה או עד שהמאפה מזהיב.

אהבתם? יש לכם מה לשפר? יש לכם שאלה לבשלנית שלנו?

נשמח אם תשתפו אותנו

פרפקטו רטבים
עוד מתכונים של אלונה זוהר

עוד מתכונים של אלונה זוהר