שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

מאפה קרם תפודים ושמפיניון

תאריך פרסום: 29/6/2013
דרוג הגולשים:
מאפה קרם תפודים ושמפיניון

מצרכים

8 תפוחי אדמה
4 בצלים קצוצים
שמן לטיגון
סלסילת פטריות שמפיניון
4 ביצים
כוס וחצי קמח תופח ’אסם’
60 גרם מרגרינה מומסת
2 כפות אבקת קמח תופח פרווה בטעם עוף ’אסם’
כפית מלח
קורט פלפל שחור גרוס טרי
ביצה טרופה – למריחה
שומשום לזריה
לרוטב:
2 שקיות רוטב צלי ’אסם’
2 בצלים
סלסילת פטריות שמפיניון
שמן לטיגון

אופן ההכנה

1. מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם עד לריכוך. מקלפים אותם ומועכים היטב.

2. מטגנים את הבצל עד להשחמה. פורסים את הפטריות, מוסיפים אותן לבצל ומטגנים עוד כמה דקות. מוסיפים את הבצל והפטריות למחית התפודים.

3. מוסיפים למחית את הביצים, הקמח, המרגרינה, אבקת המרק, המלח והפלפל השחור.
מערבבי היטב, טועמים ומתקנים תיבול.

4. מזלפים מן המחית תלוליות במרווחים קטנים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים את התלולית בביצה טרופה, זורים שומשום ואופים 20-40 דקות בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות ,עד השחמה נאה.

הכנת הרוטב:
5. מקצצים את הבצל ומטגנים אותו עד להשחמה.

6. מקצצים את הפטריות, מוסיפים אותן לבצל, ומטגנים עוד כמה דקות.

7. מכינים את רוטב הצלי לפי ההוראות שעל גבי השקית. מוסיפים לרוטב את הבצל והפטריות המטוגניםף ובוחשים.

ההגשה:
מניחים בצלחת 2-3 מאפים, יוצקים בנדיבות מן הרוטב ומגישים.

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

פרפקטו רטבים