-
שלב 1
5 דקות
להכנת המלית: במעבד מזון או עם פומפייה מגרדים את הירקות, מוסיפים בשר טחון או עדשים, אורז, שמן זית, עשבי תיבול ותבלינים.
מערבבים היטב. אין צורך לבשל או לטגן את הכבודה.
-
שלב 2
15 דקות
לריכוך הכרוב: ממלאים סיר רחב במעט מים (כ-2 כוסות), מכניסים את הכרוב, מכסים את הסיר ומאדים את הכרוב כ-15 דקות על אש גבוהה.
מוציאים מהמים ומצננים. מוציאים את הליבה בעזרת סכין ומפרידים לעלים. לכל עלה מוציאים את העורק הקשה וחותכים לשניים או ארבעה “בדי גלגול” (תלוי בגודל העלה-עלים גדולים 4).
-
שלב 3
10 דקות
להרכבה: מפזרים כפית גדושה של מלית בתחילת העלה ומגלגלים לגליל דק ורזה, לא כמנהג הרומנים/מרוקנים/רוסים וכו’, אלא כמנהג הדרוזים, כשהצדדיים לא מקופלים פנימה. יש?
-
שלב 4
120 דקות
בסיר עם רבע כוס שמן זית מצופפים את המלפופונים אחד לשני טוב טוב, ככה עושים עם כולם. אם מסיימים שכבה אחת, שמים מעט שמן זית ומעלים עוד קומת מלפפופים. יוצקים את הרוטב עד גובה
הכרוב. מעטרים בעשב תיבול שאוהבים (נענע/שמיר/זעתר וכו’) מכסים בדף אפייה ומעליו מכסה. שעתיים על אש קטנה על הכיריים. (מדי פעם בודקים שיש מספיק נוזלים, אם חסר, מוסיפים כוס מים).
-
שלב 5
15 דקות
שעה בתנור 180 מעלות סיר מכוסה ואז מעלים ל- 200 מעלות סיר ללא מכסה כרבע שעה לחברבורות. לאחר ההוצאה מהתנור מוסיפים זץ נדיב של מיץ לימון סחוט טרי ועוד שלוק שמן זית.
-
שלב 6
1 דקות
נגיש צמחוניש עם יוגורט יווני, שום ונענע.
כתוב ביקורת