דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון התחברות לחשבון ולאזור האישי | בישולים מבית אסם
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
מלפוף איטלקי
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. מלפוף איטלקי

מלפוף איטלקי

(0)
60 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: לייזה פאנלים
כרוב ממולא בכל טוב בסגנון איטלקי. דקים, דקים וממכרים

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1 
בצל לבן גדול, חתוך לקוביות קטנות
1  ראש
כרוב
1  כוס
אורז פרסי שטוף
0.5  כוס
עדשים שחורות שטופות
0.5  כוס
צנוברים
0.5  כוס
חמוציות
0.5  כוס
רוטב עגבניות לפיצה
1  כפית
מלח
1  כף
פסטו בזיליקום גדושה (אפשר קנוי, אפשר להכין)
1  כף
חומץ בלסמי
5  כפות
שמן זית
1  צנצנת
רוטבעגבניות לבישול פסטה
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק

הכנה

60 דקות
  • שלב 1

    5 דקות
    להכנת המלית: במעבד מזון או עם פומפייה מגרדים את הירקות, מוסיפים בשר טחון או עדשים, אורז, שמן זית, עשבי תיבול ותבלינים. מערבבים היטב. אין צורך לבשל או לטגן את הכבודה.
  • שלב 2

    15 דקות
    לריכוך הכרוב: ממלאים סיר רחב במעט מים (כ-2 כוסות), מכניסים את הכרוב, מכסים את הסיר ומאדים את הכרוב כ-15 דקות על אש גבוהה. מוציאים מהמים ומצננים. מוציאים את הליבה בעזרת סכין ומפרידים לעלים. לכל עלה מוציאים את העורק הקשה וחותכים לשניים או ארבעה “בדי גלגול” (תלוי בגודל העלה-עלים גדולים 4).
  • שלב 3

    10 דקות
    להרכבה: מפזרים כפית גדושה של מלית בתחילת העלה ומגלגלים לגליל דק ורזה, לא כמנהג הרומנים/מרוקנים/רוסים וכו’, אלא כמנהג הדרוזים, כשהצדדיים לא מקופלים פנימה. יש?
  • שלב 4

    120 דקות
    בסיר עם רבע כוס שמן זית מצופפים את המלפופונים אחד לשני טוב טוב, ככה עושים עם כולם. אם מסיימים שכבה אחת, שמים מעט שמן זית ומעלים עוד קומת מלפפופים. יוצקים את הרוטב עד גובה הכרוב. מעטרים בעשב תיבול שאוהבים (נענע/שמיר/זעתר וכו’) מכסים בדף אפייה ומעליו מכסה. שעתיים על אש קטנה על הכיריים. (מדי פעם בודקים שיש מספיק נוזלים, אם חסר, מוסיפים כוס מים).
  • שלב 5

    15 דקות
    שעה בתנור 180 מעלות סיר מכוסה ואז מעלים ל- 200 מעלות סיר ללא מכסה כרבע שעה לחברבורות. לאחר ההוצאה מהתנור מוסיפים זץ נדיב של מיץ לימון סחוט טרי ועוד שלוק שמן זית.
  • שלב 6

    1 דקות
    נגיש צמחוניש עם יוגורט יווני, שום ונענע.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

כתוב ביקורת

הביקורות שלך
תמונות

You can select up to 6 media items (6 left).

Image CAPTCHA
Get new captcha!
Please fill the captcha field

גלו עוד

  • קערה
  • חברים
  • בראנץ'
  • מתחת ל-300 קלוריות
  • קטניות
  • מתאבנים
  • ארוחת ערב
  • פינגר פוד
  • מנת ירקות/פירות
  • מנה ראשונה
  • בישול בסיר
  • מנה עליונה
  • מתכוני אורז
  • אוכל טבעוני
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לשבת
  • אוכל ים תיכוני
  • על בסיס עגבניות
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה
  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים