שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען
מרק בצל עם תימין וגבינות

מרק בצל עם תימין וגבינות

תאריך פרסום: 12/12/2015
דרוג הגולשים:
רות אופק
זמן הכנה:

75 דקות

דרגת קושי:

קל

כמות סועדים:

6

מצרכים

50 גרם חמאה
2-3 כפות שמן צמחי
4 בצלים גדולים או 6 בצלים בינוניים חתוכים גס
2-3 שיני שום
2 כפות קמח
כף אבקת מרק בצל אסם
1 ליטר מים
כוס יין לבן
מלח, פלפל
כף תימין טרי או יבש
עלה דפנה (לא חובה)

להגשה:
באגט חתוך לפרוסות אלכסוניות
גבינת גרוייר, אמנטל או כל גבינה קשה שאוהבים

אופן ההכנה

1. בסיר גדול ממיסים את החמאה יחד עם השמן ומטגנים את הבצלים עד שישחימו.
2. מוסיפים את השום ומטגנים מעט.
3. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שכל הקמח עוטף את הבצלים.
4. מערבבים את אבקת מרק הבצל בכוס מים ומוסיפים לסיר.
5. מוסיפים את יתר המים לסיר וכן את היין, התימין, עלי הדפנה המלח והפלפל. חשוב לא להמליח יתר על המידה - באבקת מרק הבצל יש מלח. ניתן להמתין עם תוספת המלח עד לשלב שהמרק מבושל ואז להוסיף בהדרגה ולפי הטעם.
6. מבשלים את המרק במשך שעה. ניתן להכין את המרק מראש, הטעמים שלו רק יתחזקו עם ההמתנה.

להגשה:
חותכים את הבגט לפרוסות. מפזרים מעל מהגבינה ואופים כמה דקות בתנור עד שהגבינה נמסה.
יוצקים מרק לקערה ומפזרים מעל את הבגטים עם הגבינה.

אהבתם? יש לכם מה לשפר? יש לכם שאלה לבשלנית שלנו?

נשמח אם תשתפו אותנו

פרפקטו רטבים
עוד מתכונים של רות אופק

עוד מתכונים של רות אופק