שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען
מרק חרירה חמוץ

מרק חרירה חמוץ

תאריך פרסום: 12/12/2015
דרוג הגולשים:
מרים לוי
זמן הכנה:

90 דקות

דרגת קושי:

בינוני

כמות סועדים:

6

מצרכים

200 גרם גריגירי חומוס שהושרו במים למשך הלילה ואחר כך בושלו שעה-שעה וחצי על אש נמוכה
1 כוס עדשים שחורות שהושרו במים למשך לילה
מעט שמן קנולה, לטיגון
1 בצל גדול, קצוץ דק
2 שיני שום, כתושות
צרור גדול של סלרי, קצוץ
צרור גדול של כוסברה, קצוץ
צרור פטרוזיליה, קצוץ
5 עגבניות, קלופות וחתוכות לקוביות קטנות
ליטר וחצי מים מהולים באבקת מרק עוף
1 כפית כמון, או לפי הטעם
מלח
פלפל שחור
4 לימונים סחוטים

אופן ההכנה

1. מטגנים במעט שמן קנולה בסיר רחב על אש בינונית את הבצל, השום, עשבי התיבול, החומוס והעדשים למשך דקה-שתיים.
2. מוסיפים את קוביות העגבנייה ומבשלים 20 דק על אש נמוכה, בסיר מכוסה.
3. מוסיפים את ציר העוף ומבשלים עוד 45 דקות, עד שהכל מתרכך. מתבלים בכמון, במלח ופלפל לפי הטעם.
4. רגע לפני ההגשה סוחטים את הלימון ומוסיפים לסיר או ישירות לצלחת.

אהבתם? יש לכם מה לשפר? יש לכם שאלה לבשלנית שלנו?

נשמח אם תשתפו אותנו

פרפקטו רטבים
עוד מתכונים של מרים לוי

עוד מתכונים של מרים לוי