שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען
מרק עוף של צילה

מרק עוף של צילה

תאריך פרסום: 12/12/2015
דרוג הגולשים:
צילה עופר
זמן הכנה:

30 דקות

דרגת קושי:

בינוני

כמות סועדים:

15

מצרכים

סיר 8 ליטר

1 עוף שלם
6 גזרים
1 ראש סלרי גדול
1 שורש פטרוזיליה
3 גבעולים סלרי אמריקאי נקי
1 כף מלח
1 כף אבקת מרק עוף אמיתי אסם כשר לפסח
2 שיני שום
1 כף סוכר
4 גרגירי פלפל אנגלי
4 גרגירי פלפל שחור
10 גבעולי פטרוזיליה
10 גבעולי שמיר
1 ענף טימין
½2 וחצי ליטר מים

אופן ההכנה

1. מקלפים את כל הירקות. לתוך סיר 8 ליטר מכניסים את החומרים הבאים: עוף, גזרים, סלרי, שורש פטרוזיליה, ראש סלרי, מלח, אבקת מרק וכף סוכר. מבשלים עד לרתיחה.
2. מוסיפים פלפל שחור ופלפל אנגלי. מכניסים את צרור הירק (פטרוזיליה, שמיר וטימין) לשקית רשת ומכניסים אותה לסיר. מוסיפים את המים.
3. מכניסים את סיר המרק לתנור, בחום של 200-150 מעלות למשך 12 שעות.
4. מוציאים את הסיר מהתנור ומסננים את תכולתו פעמיים, פעם במסננת רגילה ופעם בבד או בחיתול.
5. לאחר הסינון מחזירים לסיר רק את העוף, בלי הגזר וצרור הירק.
6. להגשה: למי שמעוניין במרק צח יש להגישו כפי שהוא. למי שמעוניין, ניתן להגיש עם גזר ועלים ירוקים.

אהבתם? יש לכם מה לשפר? יש לכם שאלה לבשלנית שלנו?

נשמח אם תשתפו אותנו

פרפקטו רטבים
עוד מתכונים של צילה עופר

עוד מתכונים של צילה עופר