שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען
מרק פול מנחם עם פיתות ביתיות כשרות לפסח

מרק פול מנחם עם פיתות ביתיות כשרות לפסח

תאריך פרסום: 5/1/2016
דרוג הגולשים:
אופירה פחימה
המרק, הפיתות, העריסה - פשוט תתענגו על כל ביס.
זמן הכנה:

40 דקות

דרגת קושי:

בינוני

כמות סועדים:

4

מצרכים

מה יותר טוב ממרק פול חריף ומנחם, ופיתות שמכינים בצ’יק במחבת? אז זהו, שאין!

500 גרם פולים יבשים, קלופים וחצויים
4 שיני שום כתושות
6 כוסות מים
2 כפות מרק עוף
1 כפית כמון
1 כפית כורכום
1/2 כפית פפריקה אדומה מתוקה
1 כפית פלפל שחור
מלח לפי טעם
4 כפות שמן
עריסה אדומה חריפה

לפיתות במחבת:
1 ק"ג קמח שמרים כשר לפסח של אסם
3 כפות סוכר
1/3 כוס שמן קנולה
3 כוסות מים פושרים
1 כף מלח

אופן ההכנה

1. לברור את הפולים ולשטוף היטב.
2. נכניס לסיר עם 6 כוסות מים ונוסיף את השום, התבלינים והשמן.
3. נביא לרתיחה ונבשל על אש בינונית, עד שהפולים הופכים רכים.
4. נעביר את המרק למעבד מזון, או בעזרת מוט ערבול נטחן את המרק עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
5. מתקנים טעמים במידת הצורך. מגישים בצלחת עמוקה, שבמרכזה נוסיף כפית של עריסה חריפה.

מכינים את הפיתות:
1. נכניס לקערה את הקמח והסוכר, ונערבב היטב.
2. נוסיף את השמן ונערבב.
3. נוסיף את המים לאט ובהדרגה, ונלוש במרץ את העיסה. הבצק עשוי להיות דביק בתחילה, אך אל דאגה: הוא יסתדר תוך כדי לישה.
4. נכסה את הבצק וניתן לו לנוח ולתפוח כ-45 דקות.
5. בתום 45 דקות יש ללוש את הבצק בשנית, למרוח שמן זית ולתת לבצק לנוח שוב, עד שהוא תופח.
6. נחלק את הבצק ל-25 כדורים.
7. נרדד כל כדור לפיתה.
8. נמרח מעט שמן על בסיס מחבת טפלון, ונדליק אש בינונית.
9. נניח את הפיתה במרכז המחבת ונכסה במכסה.
10. כשהפיתה מתנפחת ומשחימה מלמטה, הופכים אותה לצד השני. מוציאים ומגישים.


אהבתם? יש לכם מה לשפר? יש לכם שאלה לבשלנית שלנו?

נשמח אם תשתפו אותנו

פרפקטו רטבים
עוד מתכונים של אופירה פחימה

עוד מתכונים של אופירה פחימה