שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען
מרק קובה סלק מפנק

מרק קובה סלק מפנק

תאריך פרסום: 12/12/2015
דרוג הגולשים:
ניצה ששון
זמן הכנה:

45 דק’ הכנה, שעה בישול דקות

דרגת קושי:

בינוני

כמות סועדים:

6

מצרכים

כופתאות סולת במילוי בשר, המתבשלות במרק סלק עשיר ומפנק.

לבצק:
1/2 קילו סולת
כפית מלח
מים עד לכיסוי הסולת

למילוי:
1 בצל גדול קצוץ
1/2 קילו בשר קצוץ דק (אפשר גם טחון אך עדיף קצוץ)
רבע צרור עלי סלרי קצוצים
מלח, פלפל לפי טעם

למרק:
1 בצל קצוץ
3 סלקים קלופים ופרוסים בעובי 1 ס"מ
1 ליטר מים
4 כפות סוכר
1-2 לימון

אופן ההכנה

1. מערבבים בקערה נפרדת חצי חבילת סולת, מים וכפית מלח ונותנים לו לנוח כ-20 דקות.
2. בסיר גדול ועמוק מטגנים בצל עד להזהבה קלה.
3. מוסיפים את פרוסות הסלק ומטגנים יחדיו מס’ דקות.
4. מוסיפים לסיר 1 ליטר מים, ומביאים לרתיחה.
5. מוסיפים מיץ לימון ו-4 כפות סוכר.
6. מכינים בנפרד את המילוי: מערבבים בקערה את מרכיבי המילוי לתערובת אחידה.
הכנת הכופתאות:
7. קורצים כדור בגודל כדור פינג פונג מתערובת הסולת ומשטחים על כף היד.
8. נוטלים כפית גדושה מתערובת הבשר ומניחים במרכז.ו
9. עוטפים בעדינות כל אחת מקציצות הבשר בתערובת דקה של בצק הסולת.
הכנת התבשיל:
10. מניחים בעדינות את הקובות בסיר, בזמן הרתיחה.
11. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר, ומערבבים בעדינות מידי כמה דקות.
12. מבשלים במשך 40 דקות על אש נמוכה.

אהבתם? יש לכם מה לשפר? יש לכם שאלה לבשלנית שלנו?

נשמח אם תשתפו אותנו

  • מרק קובה

    מיכל כהן, 9/15/2016 6:11:40 PM

  • מרק קובה

    מיכל כהן, 9/15/2016 6:11:39 PM

  • תודה רבה

    בישולים, 14/12/2016

פרפקטו רטבים
עוד מתכונים של ניצה ששון

עוד מתכונים של ניצה ששון