המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מטגנים בשמן את הבצל. מוסיפים את שוקי העוף עליהם מוסיפים את החוויג' בכמות נדיבה. מוסיפים מעט מים רותחים בגובה 2 ס"מ בערך, מגבירים להבה ומכסים את הסיר למשך 4 דק'. לאחר מכן מנמיכים להבה ומוסיפים את יתרת המים הרתוחים.
אחר כך מוסיפים כף מרק עוף, מלח ואת תפוחי האדמה חותכים לחצאים במידה והם גדולים במידה והם קטנים משאירים בגודלם. מוסיפים את הכוסברה והשום.
מבשלים באש נמוכה וסוגרים מכסה עד שהעוף ותפוחי האדמה בשלים.
לקראת סיום הבישול מכינים רביכה מ-2 כפות קמח וכוס מים מהברז, בוחשים היטב את הקמח בכוס כדי שלא יוווצרו גושים ומוסיפים את הרביכה למרק ובוחשים היטב כדי שלא יווצרו גושים במרק. ממשיכים לבשל עוד כ-10 דק'.
את המרק מומלץ להגיש ליד חילבה ובחורף מוסיפים אסיד שזו עיסת סולת עם קמח ומים.
להכנת האסיד: מרתיחים 2 כוסות מים מוסיפים בהדרגה את הסולת תוך כדי בחישה על מנת שלא יווצרו גושים. לאחר מכן מוסיפים את הקמח וממשיכים לבשל תוך בחישה על להבה נמוכה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0