דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
מרק תימני
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. מרק תימני

מרק תימני

(0)
בינוני
מתכונאי/ת: עפרה גוזי
מרק תימני עם עוף, תפוחי אדמה וחוואיג'. בחורף מגישים עם קציצת סולת שסופחת טעמים בלתי נשכחים

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1.5  ליטר
מים
2  קורט
חוויאג' לפי הטעם
1  כף
מרק טעם עוף ר.טבעיים
1  כפית
מלח
1 
בצל
4 
תפוח אדמה
6  שיני
שום
1  זר
כוסברה
2  כפות
קמח לבן
1  כוס
מים
2  כפות
קמח לבן
2  כוסות
סולת
2  כוסות
מים
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

  • שלב 1

    0 דקות
    מטגנים בשמן את הבצל. מוסיפים את שוקי העוף עליהם מוסיפים את החוויג' בכמות נדיבה. מוסיפים מעט מים רותחים בגובה 2 ס"מ בערך, מגבירים להבה ומכסים את הסיר למשך 4 דק'. לאחר מכן מנמיכים להבה ומוסיפים את יתרת המים הרתוחים.
  • שלב 2

    0 דקות
    אחר כך מוסיפים כף מרק עוף, מלח ואת תפוחי האדמה חותכים לחצאים במידה והם גדולים במידה והם קטנים משאירים בגודלם. מוסיפים את הכוסברה והשום.
  • שלב 3

    0 דקות
    מבשלים באש נמוכה וסוגרים מכסה עד שהעוף ותפוחי האדמה בשלים.
  • שלב 4

    0 דקות
    לקראת סיום הבישול מכינים רביכה מ-2 כפות קמח וכוס מים מהברז, בוחשים היטב את הקמח בכוס כדי שלא יוווצרו גושים ומוסיפים את הרביכה למרק ובוחשים היטב כדי שלא יווצרו גושים במרק. ממשיכים לבשל עוד כ-10 דק'.
  • שלב 5

    0 דקות
    את המרק מומלץ להגיש ליד חילבה ובחורף מוסיפים אסיד שזו עיסת סולת עם קמח ומים.
  • שלב 6

    0 דקות
    להכנת האסיד: מרתיחים 2 כוסות מים מוסיפים בהדרגה את הסולת תוך כדי בחישה על מנת שלא יווצרו גושים. לאחר מכן מוסיפים את הקמח וממשיכים לבשל תוך בחישה על להבה נמוכה.
מרק תימני

שלב 1 מתוך 6

מטגנים בשמן את הבצל. מוסיפים את שוקי העוף עליהם מוסיפים את החוויג' בכמות נדיבה. מוסיפים מעט מים רותחים בגובה 2 ס"מ בערך, מגבירים להבה ומכסים את הסיר למשך 4 דק'. לאחר מכן מנמיכים להבה ומוסיפים את יתרת המים הרתוחים.

מרק תימני

שלב 2 מתוך 6

אחר כך מוסיפים כף מרק עוף, מלח ואת תפוחי האדמה חותכים לחצאים במידה והם גדולים במידה והם קטנים משאירים בגודלם. מוסיפים את הכוסברה והשום.

מרק תימני

שלב 3 מתוך 6

מבשלים באש נמוכה וסוגרים מכסה עד שהעוף ותפוחי האדמה בשלים.

מרק תימני

שלב 4 מתוך 6

לקראת סיום הבישול מכינים רביכה מ-2 כפות קמח וכוס מים מהברז, בוחשים היטב את הקמח בכוס כדי שלא יוווצרו גושים ומוסיפים את הרביכה למרק ובוחשים היטב כדי שלא יווצרו גושים במרק. ממשיכים לבשל עוד כ-10 דק'.

מרק תימני

שלב 5 מתוך 6

את המרק מומלץ להגיש ליד חילבה ובחורף מוסיפים אסיד שזו עיסת סולת עם קמח ומים.

מרק תימני

שלב 6 מתוך 6

להכנת האסיד: מרתיחים 2 כוסות מים מוסיפים בהדרגה את הסולת תוך כדי בחישה על מנת שלא יווצרו גושים. לאחר מכן מוסיפים את הקמח וממשיכים לבשל תוך בחישה על להבה נמוכה.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חורף
  • מרקים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • ארוחה בסיר אחד - מרק עדשים צמחוני

    ארוחה בסיר אחד - מרק עדשים צמחוני

    60 דקות קל
  • מרק מינסטרונה עם פתיתים

    מרק מינסטרונה עם פתיתים

    80 דקות קל
  • מרק אפונה עם פטריות וגריסים

    מרק אפונה עם פטריות וגריסים

    150 דקות בינוני
  • מרק מינסטרונה פשוט וקל

    מרק מינסטרונה פשוט וקל

    75 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים