שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

סירות חציל במילוי בורגול ושזיפים

תאריך פרסום: 27/7/2014
דרוג הגולשים:
סירות חציל במילוי בורגול ושזיפים

מצרכים

חציל בינוני
כוס בורגול עבה
חופן כוסברה קצוצה
2 גבעולי בצל ירוק קצוצים
כפית גדושה מלח, כפית פלפל לבן וחצי כפית כורכום
4-5 שזיפים אדומים קצוצים מעורבבים בכף דבש
חצי לימון
2 כפות שמן זית/קנולה
ספל מים

אופן ההכנה

מורידים לחציל את הגבעול ואת הקצה השני של החציל חותכים את החציל לאורכו מרוקנים כל חצי מתוכנו עם השארת שכבה של 3-4 מ"מ ומניחים בתבנית
סוחטים על שני סירות החציל את חצי הלימון ומורחים על כל אחת כף שמן זית
שומרים רבע ממילוי החציל וקוצצים לריבועים
מערבבים את הבורגול, ריבועי החציל, הכוסברה הקצוצה והבצל הירוק הקצוץ והתבלינים
דוחסים את תערובת הבורגול לאורך כל סירת חציל ומפזרים מעל כל סירה חצי מהשזיפים הקצוצים והדבש
אם נשאר מהתערובת ניתן לשים בתבנית
שופכים את ספל המים בעדינות על מנת שהבורגול לא יצא מהסירה
מכניסים לתנור חם על 200 מעלות למשך 40 דקות
כאשר אחרי 20 דקות יש לשפוך באמצעות כף מהנוזלים שבתבנית על הבורגול שבסירה על מנת שלא יתייבש
שיהיה בתאבון!!!

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

פרפקטו רטבים