שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

סמבוסק חומוס עירקי

תאריך פרסום: 2/12/2012
דרוג הגולשים:
סמבוסק חומוס עירקי

מצרכים

לבצק:
קילו קמח,
1 א.אפיה,
1/2 מרגרינה , 1/4
כוס שמן,
כף שמרים (לא חובה)
כף שטוחה מלח,
כ-2 כוסות מים,
חלמון אחד.

למילוי:
3 בצלים גדולים קצוצים,
2 קופסאות חומוס גרגירים משומר(זה תחליף טוב מאד),
מלח פלפל שחור, 1/2
כף פפריקה מתוקה או חריפה וכף כמון.

אופן ההכנה

מתחילים בהכנת המילוי:
קוצצים את הבצל ומטגנים בשמן במחבת עמוק.
טוחנים את החומוס במעבד מזון ומשאירים מעט גרגירים טחונים גס.
מוסיפים לבצל המטוגן.
מתבלים במלח פלפל שחור, פפריקה מתוקה/חריפה (עניין של טעם) וכמון.
מצננים ומכינים את הבצק.

אופן ההכנה:
בקערת מיקסר לשים את הבצק עד שמתקבל בצק אחיד.
(אין צורך בהתפחה) יוצאים כ-50 סמבוסקים בינוניים.
יוצרים כדורים ומניחים במרכז כל כדור מרודד את המילוי וסוגרים מהדקים היטב את הקצוות.
במחבת עמוק ממלאים שמן , ומטגנים מספר דקות על אש בינונית גבוהה. הופכים רק פעם אחת.
להגיש חם.

נדיר וטעים (מתכון של סבתי היקרה).

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

פרפקטו רטבים