שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

ספינז’ה

תאריך פרסום: 6/12/2015
דרוג הגולשים:
ספינז’ה

מצרכים

1 ק"ג קמח שמרים
קורט מלח
2 שקיקי סוכר וניל
4 כוסות מים פושרים
1 ליטר שמן קנולה
וגם:
1 כוס סוכר
1 שקיק סוכר וניל

אופן ההכנה

1. הבאסה עם ספינז’ היא שאי אפשר לחכות איתו. אי אפשר לטגן מראש ואפילו את הבצק אי אפשר להכין מראש. כך שיש להתחיל בהכנת הבצק שלוש שעות לפני ההגשה. לא קודם ולא אחר כך. ובכן: מניחים את הקמח, הסוכר והמלח בקערה גדולה ויוצקים פנימה את המים אגב ערבוב. מערבבים (ביד) עד שמתקבל בצק אחיד ודי נוזלי. מכסים ומתפיחים כשעה.
2. "מפילים" את הבצק ביד רטובה (אם לא מרטיבים היטב את היד, הבצק יידבק אליה). לשים כחצי דקה ומתפיחים שוב.
3. מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר רחב.
4. בידיים רטובות, קורצים מהבצק כדור בגודל קצת פחות מחופן. יוצרים במרכז הכדור חור (בעצם מדובר בטבעת בצק, אבל הבצק די נוזלי כך שקשה לדייק. זה בסדר) ומניחים בזהירות בשמן החם. מטגנים כדקה מכל צד עד להשחמה.
5. מוציאים מהשמן לקערה רחבה בה שמנו סוכר וסוכר וניל. מגלגלים בתערובת.
6. חוזרים עם הפעולה עם יתר הבצק ומגישים מיד.
7. ושוב: מגישים מיד! את הספינז’ יש לאכול חם או מקסימום חצי שעה אחרי שהוכן.

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

פרפקטו רטבים