שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

עוגיות פיסטוק, תמרים ואגוזי לוז

תאריך פרסום: 23/8/2015
דרוג הגולשים:
עוגיות פיסטוק, תמרים ואגוזי לוז

מצרכים

אפשר להחליף את אגוזי הלוז באגוזי מלך או פקאן. על הפיסטוקים לא הייתי מוותר בגלל הטעם והצבע.

1/4 קילו פיסטוק קלוף
1/4 קילו אגוזי לוז קלופים
1 כוס שיבולת שועל
1/2 כוס סוכר
4 כפות טחינה גולמית
2 ביצים
15 תמרים מזן ’מג’הול’

אופן ההכנה

1. קולים את הפיסטוקים במחבת חמה עד שהם מתחילים להשחים. מעבירים לקערה ומצננים.
2. קולים את אגוזי הלוז באותה דרך, מעבירים לקערה ומצננים.
3. שמים את הפיסטוקים במעבד מזון עם להב פלדה. חצי כוס שיבולת שועל ורבע כוס סוכר. מרסקים מעט לרסק גס.
4. מוסיפים שתי כפות טחינה גולמית וביצה אחת. מרסקים למחית אחידה.
5. מרפדים תבנית אפייה מרובעת בגודל 30X30 ס"מ בנייר אפייה. משטחים בה את תערובת הפיסטוקים ומהדקים היטב בגב כף.
6. חוצים ומגלענים את התמרים. מסדרים על התערובת שבתבנית.
7. מכינים תערובת מאגוזי הלוז, שיבולת שועל, סוכר, טחינה וביצה בדיוק כפי שהכנו מהפיסטוקים. משטחים מעל התמרים ומהדקים.
8. אופים חצי שעה בחום של 180 מעלות. מוציאים וחותכים בסכין לצורת מעוינים. אפשר לקשט על מעוין בפיסטוק או באגוז לוז.
9. מחזירים לאפייה של עוד רבע שעה. מוציאים, מצננים ואז מפרקים לעוגיות.

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

פרפקטו רטבים