שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען
עוגת גבינה אפויה עם פירות אדומים

עוגת גבינה אפויה עם פירות אדומים

תאריך פרסום: 13/2/2016
דרוג הגולשים:
אלונה זוהר
חגיגית, יפהפייה, בקיצור: עוגה מ-ו-ש-ל-מ-ת!!!
זמן הכנה:

120 דקות

דרגת קושי:

קשה

כמות סועדים:

8

מצרכים

תבנית קוטר 24

לתחתית:
1.5 כוסות ביסקוויטים בטעם חמאה
100 גרם חמאה מומסת

למלית:
500 גרם גבינת שמנת (כדוגמת פילדלפיה)
500 גרם שמנת חמוצה
3 ביצים
1 כוס סוכר
1 מקל וניל (תוכן של מקל וניל) או 3 כפיות תמצית וניל
גרידה מ-1 לימון

לציפוי פירות יער:
300 גרם פטל שחור (מגיע קפוא – להפשיר ולא לזרוק נוזלים)
2 כפות סוכר
מיץ מחצי לימון
1 כפית ג’לטין

אופן ההכנה

1. לטחון במעבד מזון את הביסקוויטים ולערבב אותם עם החמאה המומסת. לרפד תבנית אפייה בפירורים באמצעות לחיצה, עד שהתחתית תתיישר ותהיה חלקה ואחידה. לשים במקפיא 10 דקות.
2. בקערת המיקסר עם וו הקצפה לשים את הגבינה והסוכר ולערבב אותם יחד כדקה. להוסיף את הביצים והשמנת החמוצה ולערבב יחד במיקסר עוד דקה. להוסיף את גרידת הלימון והווניל.
3. לצקת על תחתית הביסקוויטים. לרפד את תחתית התבנית בנייר כסף.
4. למלא תבנית גדולה במים ולהניח את התבנית עם העוגה בתוכה (בן מארי). לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ל-50 דקות. ממליצה לא לאפות בטורבו את העוגה. לצנן את העוגה.
5. בסיר קטן להניח את הפטל המופשר, את מיץ הלימון והסוכר ולהביא לרתיחה.
6. בעזרת מוט (מועך) למעוך את הפטל – לא את כולו. להוסיף כפית ג’לטין לערבב על להמסה. להוריד מהגז ולצקת על העוגה. לקרר מספר שעות במקרר לפני ההגשה.

אהבתם? יש לכם מה לשפר? יש לכם שאלה לבשלנית שלנו?

נשמח אם תשתפו אותנו

  • שכבה נוספת?

    רוחמה, 6/3/2016 12:58:20 AM

פרפקטו רטבים
עוד מתכונים של אלונה זוהר

עוד מתכונים של אלונה זוהר