שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

עוגת גויאבות וחבושים

תאריך פרסום: 13/2/2014
דרוג הגולשים:
עוגת גויאבות וחבושים

מצרכים

אפשר לשחק קצת עם כמויות הפרי לפי מה שאוהבים – יותר חבושים, פחות גויאבות, אגסים במקום וכו’. זה תמיד מצליח.

החומרים הדרושים:
חצי ק"ג פרי (3 גויאבות + 1 חבוש)
2 כפות סוכר
1/2 כוס מים
1 חבילה קטנה (2 וחצי כוסות) קמח תופח אסם
5 ביצים
1 וחצי כוסות סוכר
1 כף תמצית וניל
קליפה מגוררת מלימון אחד
1 כוס שמן


אופן ההכנה

1. שוטפים היטב את החבוש (אין צורך לקלף). חותכים לרבעים, נפטרים מהחרצנים, קוצצים גס ושמים בסיר יחד עם 2 כפות סוכר וחצי כוס מים. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים חצי שעה, עד שכל הנוזלים התאדו והפרי התרכך.

2. בינתיים שוטפים את הגוייבות וחוצים לאורך. נפטרים מהחרצנים בעזרת כפית. קוצצים גס ושמים במעבד מזון עם להב פלדה.

3. מוסיפים את החבושים המבושלים ומרסקים למחית אחידה. מחזירים לסיר בו התבשלו החבושים ומבשלים על אש קטנה רבע שעה. בוחשים מדי פעם. הכוונה היא להיפטר מעודף נוזלים. עבירים לקערה רחבה לצינון.

4. מוסיפים למיכל מעבד המזון (אין צורך לשטוף את מעבד המזון משאריות מחית הפרי) את חומרי העוגה ומעבדים לתערובת אחידה וסמיכה.

5. משמנים ומקמחים תבנית קפיץ בקוטר 26 ס"מ. יוצקים פנימה חצי מתערובת העוגה ומשטחים. יוצקים מעל את מחית הפרי ומשטחים. מוסיפים מעל את שארית בצק העוגה בכמה "שליכטות" ומשטחים על מחית הפרי בעזרת כף רטובה (ככה זה לא יידבק).

6. אופים שעה בחום של 180 מעלות עד שהעוגה גבוהה ושחומה.

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

פרפקטו רטבים