שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

עוגת גלידה דובדבנים בציפוי שוקולד וקצפת

תאריך פרסום: 27/7/2014
דרוג הגולשים:
עוגת גלידה דובדבנים בציפוי שוקולד וקצפת

מצרכים

לבסיס:
200 גרם פתי בר שוקולד טחונים
2 כפות סוכר
100 גרם חמאה מומסת

לגלידה:
300 גרם דובדבנים טריים/קפואים(אפשר גם פירות יער) גרידה מלימון אחד
1 פחית(כמעט 400 ג’) חלב מרוכז
2 מיכלי שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר

לציפוי שוקולד:
100 ג’ שמנת מתוקה
100 מ"ל שוקולד

לקצפת:
מיכל שמנת מתוקה
2 כפות אינסטנט פודינג

לעיטור:
דובדבנים טריים או מסוכרים

אופן ההכנה

מחממים תנור ל - 170 מעלות.
מערבבים את פירורי הפתי בר עם הסוכר והחמאה המומסת, מרפדים את תחתית התבנית ומהדקים, אופים 10 דקות, מצננים חצי שעה.
טוחנים את פירות היער עם החלב המרוכז, עד לקבלת מחית חלקה.
מקציפים במיקסר במהירות בינונית שמנת מתוקה עם אבקת הסוכר, עד לקבלת קצפת רכה.
מוסיפים את מחית הפירות ומערבבים, שופכים את הבלילה הקרמית על הבסיס, מנענעים קלות ליישור. מקפיאים לפחות 8 שעות.
מכינים את הציפוי- מרתיחים את השמנת, מכבים את האש ומוסיפים את השוקולד, מערבבים היטב עד להמסה אחידה.
שופכים מעל העוגה הקפואה.
מקציפים שמנת מתוקה ומזלפים כפי שרוצים.
מעטרים מסביב לעוגה עם דובדבנים רגילים או מסוכרים.

בתיאבון!

*עוגה קלה מאוד להכנה, נזללת וקוצרת מחמאות!*

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

פרפקטו רטבים