שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

עוגת דבש אפויה פעמיים

תאריך פרסום: 16/8/2013
דרוג הגולשים:
עוגת דבש אפויה פעמיים

מצרכים

אפשר להכין על בסיס איזו עוגה מוכנה בהירה שיש (אבל לא עוגת שוקולד), ואפשר אפילו עד בסיס חלה!

2 עוגות דבש מסדרת ’עוגת הבית’
1 כוס אגוזי מלך קלופים וקצוצים גס
2 תפוחים ירוקים קלופים, מגולענים וקצוצים גס
1 כוס חמוציות (אפשר לא מומתקות)
50 גרם חמאה
1 כפית שטוחה קינמון
8 שזיפים מגולענים וקצוצים גס
3 ביצים
1 גביע שמנת חמוצה
חצי כוס סוכר חום
חצי כוס חלב

אופן ההכנה

1. קולים את האגוזים במחבת יבשה עד שהם מתחילים להשחים. מוציאים לקערה גדולה.

2. מתיכים במחבת את החמאה. מוסיפים תפוחים וחמוציות ומאדים עד שהתפוחים מתחילים "להזיע" ומתרככים טיפונת.

3. מוסיפים את הקינמון, מערבבים ומעבירים לקערה עם האגוזים.

4. קורעים את העוגות לחתיכות בגדל 2X3 ס"מ ומוסיפים לקערה.

5. מוסיפים את כל יתר החומרים ומערבבים היטב כך שהעוגה תיספג בנוזלים. לא למעוך! חשוב שחתיכות העוגה לא תהפוכנה לעיסה.

6. מעבירים לתבנית 20X30 או עגולה בקוטר 26 ס"מ משומנת. אופים בחום של 180 מעלות שעה.

7. מגישים עם גלידה או קצפת (מוציאים מהתבנית בכף – זה לא ייפרס למשולשים או ריבועים, וזה בסדר).


אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

פרפקטו רטבים