שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

עוגת דבש, קקאו וקולה בזיגוג שוקו-דבש

תאריך פרסום: 12/9/2015
דרוג הגולשים:
עוגת דבש, קקאו וקולה בזיגוג שוקו-דבש

מצרכים

עקרונית, צריך לתבל את העוגה גם בציפורן והל – אבל רחמים על הילדים! הם הרי שונאים תיבול כזה. אז הורדתי את התבלינים המוזרים מהמתכון.

1 כוס שמן
1 כוס דבש
1 כף תמצית וניל
3 ביצים
1 חבילה קטנה (2 וחצי כוסות) קמח תופח
חצי כוס קקאו
חצי כוס קוקוס
1 כף קינמון
קורט אגוז מוסקט (לא הכרחי)
רבע כפית מלח
1 כוס קולה
100 גרם שוקולד מריר, קצוצים לשוקולד צ’יפס

לזיגוג:
חצי כוס שמנת מתוקה (אפשר 15%)
20 גרם חמאה
1 כף גדושה דבש
200 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה

1. שמים במעבד מזון את השמן, הדבש והווניל ומעבדים חצי דקה לתערובת אחידה.
2. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו וממשיכים לעבד עוד חצי דקה.
3. מוסיפים את הקמח, הקקאו הקוקוס והתבלינים ומאחידים.
4. מוסיפים את הקולה ומאחידים.
5. בוחשים לתוך התערובת באופן ידני את השוקולד צ’יפס (לא מעבדים עם הלהב, כדי שלא יתרסקו).
6. משמנים ומקמחים תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ, תבנית טבעת או תבנית מלבנית. יוצקים את התערובת פנימה.
7. אופים בחום של 180 מעלות שעה, עד שסכין הננעצת במרכז העוגה יוצאת נקייה. מוציאים מהתנור ומצננים לגמרי.
8. בינתיים, מכינים את הזיגוג: מתיכים את החמאה והדבש בשמנת. מערבבים היטב. מסירים מהאש ושוברים פנימה את השוקולד. ממתינים דקה ואז בוחשים היטב עד שמתקבל זיגוג חלק ומבריק. מצננים לטמפרטורת החדר ואז מצפים בזיגוג את העוגה.

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

פרפקטו רטבים