שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

עוגת דובדבנים ושקדים

תאריך פרסום: 12/5/2011
דרוג הגולשים:
עוגת דובדבנים ושקדים

מצרכים

4 ביצים מופרדות
שני שליש כוס סוכר
1 כף תמצית וניל
1 שמנת חמוצה
200 גרם חמאה בקוביות
כוס וחצי קמח תופח
1 כוס שקדים טחונים
1 צנצנת (650 גרם לפני סינון, 350 גרם אחרי סינון) דובדבנים מגולענים

אופן ההכנה

1. מקציפים את החלבונים לקצף רך. תוך כדי הקצפה, מוסיפים בהדרגה את הסוכר והווניל.
2. מערבבים היטב במעבד מזון עם להב פלדה או במיקסר את החלמונים, השמנת והחמאה לתערובת אחידה.
3. מוסיפים את הקמח והשקדים ומעבדים רק עד שהתערובת אחידה.
4. מקלפלים פנימה את הקצף. מסננים את הדובדבנים ומוסיפים ללא נוזל ההשריה.
5. משמנים ומקמחים תבנית קפיץ עגולה בקוטר 26 ס"מ (מובן שאפשר גם תבנית מרובעת או מלבנית), יוצקים את התערובת פנימה ואופים 50 דקות בחום של 180 מעלות.

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

  • מומלץ!!! מהיר וטעים

    ויקי, 7/14/2011 12:47:31 PM

  • תחליף לשמנת

    ליאורה, 5/18/2011 1:37:59 PM

  • עוגת דובד...

    נוגה אשדוד, 5/16/2011 3:40:34 PM

פרפקטו רטבים