שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

עוגת נקטרינות צלויות

תאריך פרסום: 12/9/2013
דרוג הגולשים:
עוגת נקטרינות צלויות
זמן הכנה:

1 שעה דקות

דרגת קושי:

0

מצרכים

70 גר’ חמאה רכה
125 מ"ל (½ כוס) שמנת מתוקה/שמנת צמחית (*אם אין, השתמשו בסה”כ 200 גרם חמאה רכה או 160 גרם חמאת עיזים רכה(
¾ כוס סוכר
2 ביצים
250 גר’ שמנת חמוצה/יוגורט עיזים סמיך
190 גר’ (1 כוסות) כוסות קמח תופח
90 גר’ (1 חבילה) פודינג אינסטנט וניל
1 כפית תמצית וניל איכותית
עבור הנקטרינות הצלויות:
8 נקטרינות (או פרי קייצי אחר שאוהבים: אפרסק, משמש, שזיף) אננס וכד’)
¼ כוס סאקי או יין לבן
1 כף סוכר

אופן ההכנה

בקערת המיקסר עם וו גיטרה מקציפים חמאה, שמנת מתוקה/צמחית וסוכר עד שנוצרת בלילה תפוחה ובהירה.
מוסיפים את הביצים, השמנת החמוצה/היוגורט ותמצית הוניל וממשיכים לערבב במהירות איטית.
מנפים פנימה את הקמח בהדרגה ומערבבים בתנועות עטיפה רק עד שהעיסה אחידה ואין בה גושים.

להכנת הנקטרינות:
חוצים את הנקטרינות ומוציאים את הגלעינים.
מחממים מחבת גריל על האש.
מניחים את הנקטרינות על המחבת כשהבשר כלפי מטה, וצולים את הנקטרינות עד שהן מתחילות להתרכך.
מפזרים כף סוכר מעל, ומוזגים ¼ כוס סאקי או יין לבן עדין.
נותנים לאלכוהול להתאדות 2-3 דקות ומסירים מהאש.
הרכבה
מחממים את התנור ל-180.
מוזגים את בלילת העוגה לתבנית עגולה 26 מרופדת בנייר אפיה.
מטביעים את חצאי הנקטרינות בבצק.
אופים עד שהעוגה מזהיבה (כ-30-40 דקות( - עד שקיסם יוצא יבש,אך עם פירורים.
מניחים להתקרר, מעטרים מעל במעט אבקת סוכר, ומגישים.

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

פרפקטו רטבים