דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
עוגת ספירלה עם קינמון אפויה בטופי
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. עוגת ספירלה עם קינמון אפויה בטופי

עוגת ספירלה עם קינמון אפויה בטופי

(0)
100 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
חלופה יצירתית ועסיסית במיוחד לעוגת הדבש המסורתית: עוגת שמרים נימוחה אפויה על מצע קרמל

רכיבים

מנות 6

המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
500  גרם
קמח שמרים אסם 1 ק"ג אסם
150  גרם
חמאה רכה
0.5  כוס
סוכר לבן
0.5  כוס
חלב
0.25  כוס
שמנת מתוקה
1 
ביצה
1  כפית
תמצית וניל
0.75  כוס
סוכר לבן
20  גרם
חמאה
0.5  כוס
שמנת מתוקה
1  כוס
סוכר חום
150  גרם
חמאה רכה
2  כפיות
קינמון טחון
1  כפית
תמצית וניל
100  גרם
שוקולד מריר קצוץ
50  גרם
אגוזי מלך קצוצים דק
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

100 דקות
  • שלב 1

    8 דקות
    להכנת הבצק - שמים קמח שמרים, חמאה וסוכר בקערת מיקסר ומערבלים עם וו לישה לתערובת פירורית. מוסיפים חלב, שמנת מתוקה, ביצה ווניל ולשים 8 דקות לקבלת בצק רך יחסית.
  • שלב 2

    0 דקות
    מעבירים את הבצק לקערה מקומחת מעט, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות (הבצק לא יתפח הרבה וזה בסדר).
  • שלב 3

    0 דקות
    אם רוצים להכין את העוגה בגרסת שושנים: מרדדים את הבצק למלבן בגודל 35X40 ס"מ, מורחים בתערובת חמאה, סוכר וקינמון ומפזרים פירורי שוקולד ואגוזים.
  • שלב 4

    0 דקות
    מגלגלים את 2 הצלעות הארוכות פנימה (כמו ספר תורה) מתקבלים 2 גלילים מחוברים. פורסים את הגלילים לפרוסות ברוחב 4 ס"מ ומעמידים בתבנית על הקרמל מהדפנות לכיוון המרכז, כשהצד המחובר פונה למרכז. שומרים על מרווח בן השושנים. מתפיחים ואופים כמוסבר במתכון.
  • שלב 5

    5 דקות
    להכנת הטופי - ממיסים 3/4 כוס סוכר בסיר קטן ומבשלים על להבה בינונית עד לקבלת קרמל בצבע ענברי.
  • שלב 6

    5 דקות
    מוסיפים 20 גרם חמאה ומערבבים עד להמסה ואז מוסיפים חצי כוס שמנת מתוקה בהדרגה. מבשלים תוך כדי ערבוב עד שהתערובת חלקה. יוצקים לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ ומצננים.
  • שלב 7

    0 דקות
    מערבבים בקערה חמאה, סוכר, קינמון ותמצית וניל.
  • שלב 8

    0 דקות
    מקמחים היטב משטח ומרדדים עליו את הבצק למלבן בגודל 35X40 ס"מ ועובי 4 מ"מ.
  • שלב 9

    0 דקות
    מורחים תערובת חמאה וסוכר בשכבה אחידה ומפזרים פירורי שקולד ואגוזים.
  • שלב 10

    0 דקות
    חותכים את הבצק בעזרת גלגלת לרצועות רוחב של 5 ס"מ (מתקבלות 7 רצועות ברוחב 5 ס"מ ואורך 40 ס"מ).
  • שלב 11

    0 דקות
    מגלגלים רצועה ראשונה לשבלול כשהמלית כלפי פנים ומניחים במרכז התבנית על הקרמל. מלפפים את הרצועה השנייה סביב הראשונה וממשיכים כך להגדיל את הספירלה עד שמנצלים את כל הרצועות.
  • שלב 12

    0 דקות
    מתפיחים כ-30 דקות עד שהספירלה כמעט מכפילה את נפחה וממלאת את התבנית.
  • שלב 13

    0 דקות
    מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • שלב 14

    0 דקות
    אופים במשך כ-40 דקות עד שהעוגה זהובה ואפויה גם בחלקה הפנימי.
  • שלב 15

    0 דקות
    מוציאים מהתנור, ממתינים כחמש דקות והופכים את העוגה בעודה חמה. מצננים היטב לפני הפריסה ומגישים בטמפ החדר. העוגה נשמרת יומיים-שלושה בכלי מכוסה מחוץ למקרר.
  • שלב 16

    1 דקות
    לגרסת פרווה - ניתן להמיר את השמנת המתוקה בקרם קוקוס, את החמאה במרגרינה ואת החלב במים. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
עוגת ספירלה עם קינמון אפויה בטופי

שלב 1 מתוך 16

להכנת הבצק - שמים קמח שמרים, חמאה וסוכר בקערת מיקסר ומערבלים עם וו לישה לתערובת פירורית. מוסיפים חלב, שמנת מתוקה, ביצה ווניל ולשים 8 דקות לקבלת בצק רך יחסית.

עוגת ספירלה עם קינמון אפויה בטופי

שלב 2 מתוך 16

מעבירים את הבצק לקערה מקומחת מעט, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות (הבצק לא יתפח הרבה וזה בסדר).

עוגת ספירלה עם קינמון אפויה בטופי

שלב 3 מתוך 16

אם רוצים להכין את העוגה בגרסת שושנים: מרדדים את הבצק למלבן בגודל 35X40 ס"מ, מורחים בתערובת חמאה, סוכר וקינמון ומפזרים פירורי שוקולד ואגוזים.

עוגת ספירלה עם קינמון אפויה בטופי

שלב 4 מתוך 16

מגלגלים את 2 הצלעות הארוכות פנימה (כמו ספר תורה) מתקבלים 2 גלילים מחוברים. פורסים את הגלילים לפרוסות ברוחב 4 ס"מ ומעמידים בתבנית על הקרמל מהדפנות לכיוון המרכז, כשהצד המחובר פונה למרכז. שומרים על מרווח בן השושנים. מתפיחים ואופים כמוסבר במתכון.

עוגת ספירלה עם קינמון אפויה בטופי

שלב 5 מתוך 16

להכנת הטופי - ממיסים 3/4 כוס סוכר בסיר קטן ומבשלים על להבה בינונית עד לקבלת קרמל בצבע ענברי.

עוגת ספירלה עם קינמון אפויה בטופי

שלב 6 מתוך 16

מוסיפים 20 גרם חמאה ומערבבים עד להמסה ואז מוסיפים חצי כוס שמנת מתוקה בהדרגה. מבשלים תוך כדי ערבוב עד שהתערובת חלקה. יוצקים לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ ומצננים.

עוגת ספירלה עם קינמון אפויה בטופי

שלב 7 מתוך 16

מערבבים בקערה חמאה, סוכר, קינמון ותמצית וניל.

עוגת ספירלה עם קינמון אפויה בטופי

שלב 8 מתוך 16

מקמחים היטב משטח ומרדדים עליו את הבצק למלבן בגודל 35X40 ס"מ ועובי 4 מ"מ.

עוגת ספירלה עם קינמון אפויה בטופי

שלב 9 מתוך 16

מורחים תערובת חמאה וסוכר בשכבה אחידה ומפזרים פירורי שקולד ואגוזים.

עוגת ספירלה עם קינמון אפויה בטופי

שלב 10 מתוך 16

חותכים את הבצק בעזרת גלגלת לרצועות רוחב של 5 ס"מ (מתקבלות 7 רצועות ברוחב 5 ס"מ ואורך 40 ס"מ).

עוגת ספירלה עם קינמון אפויה בטופי

שלב 11 מתוך 16

מגלגלים רצועה ראשונה לשבלול כשהמלית כלפי פנים ומניחים במרכז התבנית על הקרמל. מלפפים את הרצועה השנייה סביב הראשונה וממשיכים כך להגדיל את הספירלה עד שמנצלים את כל הרצועות.

עוגת ספירלה עם קינמון אפויה בטופי

שלב 12 מתוך 16

מתפיחים כ-30 דקות עד שהספירלה כמעט מכפילה את נפחה וממלאת את התבנית.

עוגת ספירלה עם קינמון אפויה בטופי

שלב 13 מתוך 16

מחממים תנור ל-180 מעלות.

עוגת ספירלה עם קינמון אפויה בטופי

שלב 14 מתוך 16

אופים במשך כ-40 דקות עד שהעוגה זהובה ואפויה גם בחלקה הפנימי.

עוגת ספירלה עם קינמון אפויה בטופי

שלב 15 מתוך 16

מוציאים מהתנור, ממתינים כחמש דקות והופכים את העוגה בעודה חמה. מצננים היטב לפני הפריסה ומגישים בטמפ החדר. העוגה נשמרת יומיים-שלושה בכלי מכוסה מחוץ למקרר.

עוגת ספירלה עם קינמון אפויה בטופי

שלב 16 מתוך 16

לגרסת פרווה - ניתן להמיר את השמנת המתוקה בקרם קוקוס, את החמאה במרגרינה ואת החלב במים. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חגיגה
  • עוגות
  • דל במלח
  • יום הולדת

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • עוגת גבינה קרמל חגיגית מהירה

    עוגת גבינה קרמל חגיגית מהירה

    15 דקות קל
  • עוגת ביסקוויטים שוקולד וריבת חלב

    עוגת ביסקוויטים שוקולד וריבת חלב

    180 דקות בינוני
  • עוגת שוקולד ללא גלוטן כשרה לפסח

    עוגת שוקולד ללא גלוטן כשרה לפסח

    60 דקות בינוני
  • כדורי עוגת גבינה ופירות יער

    כדורי עוגת גבינה ופירות יער

    15 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים