שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

עוגת פירות קיץ

תאריך פרסום: 21/7/2015
דרוג הגולשים:
עוגת פירות קיץ

מצרכים

1/2 כוס צנוברים או שקדים משובבים
200 גרם חמאה
2/3 כוס סוכר
4 ביצים
1 כף תמצית וניל
קליפה מגוררת מלימון אחד
1 חבילה קטנה (2 וחצי כוסות) קמח תופח
1 גביע שמנת חמוצה 9% (או אשל או לבן)
שזיפים, משמשים ודובדבנים מגולענים וחתוכים
1 שקית סוכר וניל (או 2 כפות סוכר)

אופן ההכנה


1. קולים את הצנוברים או השקדים המשובבים (לא פרוסים, משובבים, כלומר מולבנים וחתוכים למעין גפרורים) עד שהם מזהיבים. מניחים על צלחת לצינון.
2. מניחים במעבד מזון את החמאה (בקוביות), הסוכר, הביצים, קליפת הלימון ותמצית הווניל. מעבדים שלוש דקות לתערובת בהירה ואחידה.
3. מוסיפים את הקמח והשמנת. מעבדים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה. הבצק צריך להיות כבד וסמיך כדי שהפירות לא ישקעו בו. אם הוא נראה דליל מדי (למשל, כי הביצים היו ענקיות והוסיפו הרבה נוזלים), אפשר להוסיף עוד 3-4 כפות קמח (תופח או לא, זה לא משנה). מערבבים לתוך הבצק את הצנוברים או השקדים.
4. יוצקים לתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ, משומנת ומקומחת. מיישרים את פני הבצק.
5. תוחבים לבצק את פרוסות הפרי כדי מחציתן. מפזרים מעל את סוכר הווניל (או סתם סוכר).
6. אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות שעה, עד שהעוגה יציבה וסכין הננעצת במרכזה יוצאת יבשה.

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

פרפקטו רטבים