דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
עוגת רושם - תפוזים וקרם ריקוטה
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. עוגת רושם - תפוזים וקרם ריקוטה

עוגת רושם - תפוזים וקרם ריקוטה

(0)
100 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: ענבל רובין
הקונדיטורית ענבל רובין מלמדת אותנו להכין עוגה עם תפוזים וקרם ריקוטה מושקעת וטעימה להפליא

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
2  כוסות
קמח תופח אסם 1 ק"ג (280 גרם)
2  כוסות
סוכר לבן (200 גרם)
125  גרם
חמאה
2 
ביצה
2 
תפוז סחוטים
1 
קליפת תפוז מתפוז אחד
0.25  כוס
חלב (60 מ"ל)
1  גביע
יוגורט עיזים
215  גרם
גבינת ריקוטה
215  מיליליטר
שמנת מתוקה (3/4 כוס + 1/2 2 כפות)
2  כפות
פודינג אינסטנט בטעם וניל
2  כפות
סוכר לבן
1.5 
תפוז קלוף וחתוך לקוביות
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

100 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    בקערת מיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה והסוכר עד לריכוך במהירות בינונית.
  • שלב 2

    0 דקות
    מוסיפים את הביצים אחת אחת, כאשר בין לבין עוצרים את המיקסר ומנקים את דפנות הקערה.
  • שלב 3

    0 דקות
    ב-2 קערות נפרדות מערבבים את החומרים היבשים והרטובים: בקערת היבשים מערבבים את הקמח התופח וגרידת התפוז ובקערת הרטובים מערבבים את החלב, היוגורט ומיץ התפוזים.
  • שלב 4

    0 דקות
    מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים ב-3 פעמים את תערובת הקמח ותערובת הנוזלים כאשר מתחילים ומסיימים עם תערובת הקמח עד לאיחוד החומרים.
  • שלב 5

    0 דקות
    מעבירים את התערובת לתבנית אפייה משומנת.
  • שלב 6

    0 דקות
    אופים כ-40 דקות עד להזהבה או עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים.
  • שלב 7

    0 דקות
    מוציאים את העוגה מהתנור ונותנים לה להתקרר לפני שמוציאים אותה מהתבנית.
  • שלב 8

    0 דקות
    מעבירים את הריקוטה לקערה גדולה ומאווררים אותה מעט מעזרת מטרפה.
  • שלב 9

    0 דקות
    בינתיים מקציפים את השמנת המתוקה עם האינסטנט פודינג וניל והסוכר עד לקבלת קצפת יציבה אך לא נוקשה.
  • שלב 10

    0 דקות
    עושים השוואת מרקמים בין הריקוטה והקצפת: מעבירים מעט מן הקצפת אל הריקוטה, טורפים מעט ומעבירים את כל שאר הקצפת אל התערובת.
  • שלב 11

    0 דקות
    חותכים את העוגה ל-2 לרוחב וממקמים את הבסיס בצלחת או בתבנית ההגשה.
  • שלב 12

    0 דקות
    מורחים את השכבה הראשונה של הקרם על העוגה.
  • שלב 13

    0 דקות
    מפזרים את קוביות התפוזים מעל השכבה הראשונה וסוגרים מעליה את השכבה השנייה.
  • שלב 14

    0 דקות
    חוזרים על אותן הפעולות עוד פעם אחת ושולחים לקירור עד להגשה.
עוגת רושם - תפוזים וקרם ריקוטה

שלב 1 מתוך 14

בקערת מיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה והסוכר עד לריכוך במהירות בינונית.

עוגת רושם - תפוזים וקרם ריקוטה

שלב 2 מתוך 14

מוסיפים את הביצים אחת אחת, כאשר בין לבין עוצרים את המיקסר ומנקים את דפנות הקערה.

עוגת רושם - תפוזים וקרם ריקוטה

שלב 3 מתוך 14

ב-2 קערות נפרדות מערבבים את החומרים היבשים והרטובים: בקערת היבשים מערבבים את הקמח התופח וגרידת התפוז ובקערת הרטובים מערבבים את החלב, היוגורט ומיץ התפוזים.

עוגת רושם - תפוזים וקרם ריקוטה

שלב 4 מתוך 14

מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים ב-3 פעמים את תערובת הקמח ותערובת הנוזלים כאשר מתחילים ומסיימים עם תערובת הקמח עד לאיחוד החומרים.

עוגת רושם - תפוזים וקרם ריקוטה

שלב 5 מתוך 14

מעבירים את התערובת לתבנית אפייה משומנת.

עוגת רושם - תפוזים וקרם ריקוטה

שלב 6 מתוך 14

אופים כ-40 דקות עד להזהבה או עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים.

עוגת רושם - תפוזים וקרם ריקוטה

שלב 7 מתוך 14

מוציאים את העוגה מהתנור ונותנים לה להתקרר לפני שמוציאים אותה מהתבנית.

עוגת רושם - תפוזים וקרם ריקוטה

שלב 8 מתוך 14

מעבירים את הריקוטה לקערה גדולה ומאווררים אותה מעט מעזרת מטרפה.

עוגת רושם - תפוזים וקרם ריקוטה

שלב 9 מתוך 14

בינתיים מקציפים את השמנת המתוקה עם האינסטנט פודינג וניל והסוכר עד לקבלת קצפת יציבה אך לא נוקשה.

עוגת רושם - תפוזים וקרם ריקוטה

שלב 10 מתוך 14

עושים השוואת מרקמים בין הריקוטה והקצפת: מעבירים מעט מן הקצפת אל הריקוטה, טורפים מעט ומעבירים את כל שאר הקצפת אל התערובת.

עוגת רושם - תפוזים וקרם ריקוטה

שלב 11 מתוך 14

חותכים את העוגה ל-2 לרוחב וממקמים את הבסיס בצלחת או בתבנית ההגשה.

עוגת רושם - תפוזים וקרם ריקוטה

שלב 12 מתוך 14

מורחים את השכבה הראשונה של הקרם על העוגה.

עוגת רושם - תפוזים וקרם ריקוטה

שלב 13 מתוך 14

מפזרים את קוביות התפוזים מעל השכבה הראשונה וסוגרים מעליה את השכבה השנייה.

עוגת רושם - תפוזים וקרם ריקוטה

שלב 14 מתוך 14

חוזרים על אותן הפעולות עוד פעם אחת ושולחים לקירור עד להגשה.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • קיץ
  • חגיגה
  • עוגות
  • יום הולדת

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • עוגת גבינה קרמל חגיגית מהירה

    עוגת גבינה קרמל חגיגית מהירה

    15 דקות קל
  • עוגת ביסקוויטים שוקולד וריבת חלב

    עוגת ביסקוויטים שוקולד וריבת חלב

    180 דקות בינוני
  • עוגת שוקולד ללא גלוטן כשרה לפסח

    עוגת שוקולד ללא גלוטן כשרה לפסח

    60 דקות בינוני
  • כדורי עוגת גבינה ופירות יער

    כדורי עוגת גבינה ופירות יער

    15 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים