שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען
עוגת שוקולד בציפוי שוקולד

עוגת שוקולד בציפוי שוקולד

תאריך פרסום: 9/12/2015
דרוג הגולשים:
אלונה זוהר
זמן הכנה:

75 דקות

דרגת קושי:

בינוני

כמות סועדים:

8

מצרכים

1 כוס חלב
4 כפות קקאו
200 גרם שוקולד מריר
1.5 (פחות 3 כפות) כוסות סוכר
200 גרם חמאה/מחמאה
5 חלמונים + 5 חלבונים
3 כפות סוכר להקצפה
1 כוס קמח תופח של אסם
ברנדי/תמצית רום

לציפוי:
1 שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה

1. להמיס בסיר קטן על הגז: כוס חלב, קקאו, שוקולד מריר וסוכר.
2. מוסיפים לסיר חמאה/מחמאה, חלמונים, ברנדי/תמצית רום.
3. מוסיפים לכל הבלילה את הקמח התופח.
4. בקערה נפרדת, מקציפים את החלבונים עם 3 כפות סוכר עד לקבלת קצף יציב.
5. מאחדים את 2 הבלילות בתנועות קיפול.
6. אופים את העוגה בחום של 180 מעלות כ-30-40 דקות, או עד שהיא מוכנה.
7. בינתיים, מכינים גאנאש: ממיסים את השמנת המתוקה עם השוקולד המריר ומערבבים כדי למנוע גושים. יוצקים על העוגה.

אהבתם? יש לכם מה לשפר? יש לכם שאלה לבשלנית שלנו?

נשמח אם תשתפו אותנו

פרפקטו רטבים
עוד מתכונים של אלונה זוהר

עוד מתכונים של אלונה זוהר