שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

עוגת שזיפים עסיסית

תאריך פרסום: 28/7/2014
דרוג הגולשים:
עוגת שזיפים עסיסית

מצרכים

תבנית קפיצית קוטר 26
100 גרם חמאה (להוציא מקירור כ- 7 דקות לפני ההכנה)
1 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
2 ביצים
1.1/2 כוסות קמח( כוס חד פעמית שתיה קרה)
1/2 שקית אבקת אפיה
1 כוס שמנת מתוקה (כוס חד פעמית שתיה קרה)
1 סוכר וניל
4-5 שזיפים (רצוי מסוג סנטה רוזה) בינוני-גדול מגולענים וחתוכים לפלחים.

שביבי שקדים לקישוט (לא חובה)

אבקת סוכר לקישוט(לא חובה

אופן ההכנה

בקערת מיקסר מערבבים חמאה וסוכר עד לקבלת תערובת אוורירית להוסיף את תמצית הווניל והביצים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה.

להוסיף ידנית את מחצית מהקמח ומחצית מהשמנת המתוקה לערבב בעדינות עד למסה אחידה ,להוסיף את יתרת השמנת והקמח ולהוסיף את אבקת האפייה, לערבב רק עד שהתערובת אחידה (לא לערבב יותר מידי).

לשמן את תבנית האפייה במעט חמאה/שמן לחמם תנור לחום 180 מעלות.

להעביר את תערובת העוגה לתבנית בצורה אחידה, לסדר מעל העוגה את פלחי השזיפים, לפזר על השזיפים את הסוכר וניל, במידה ורוצים לקשט עם פרוסות שקדים יש לפזר אותם בדפנות העוגה .

לאפות בתנור כ-30 דקות, לאחר ה-30 דקות לכסות את העוגה עם נייר אפיה (כי היא משחימה מהר) ולאפות עוד כ-15 דקות . העוגה מוכנה כשקיסם ננעץ בה ויוצא יבש.

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

פרפקטו רטבים