שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

עוגת שמרים עם שוקולד

תאריך פרסום: 7/12/2012
דרוג הגולשים:
עוגת שמרים עם שוקולד

מצרכים

250 גרם קמח לבן (2 כוסות פחות 3 כפות)

20 גרם שמרים טריים או 6 גרם שמרים יבשים אינסטנט (2 כפיות)

60 גרם מים (¼ כוס) או 80 גרם חלב סויה (? כוס)

40 גרם סוכר (½3 כפות)

½1 גרם מלח (¼ כפית)

60 גרם רסק תפוחי עץ לא ממותק (תפוח בינוני = 3 כפות)

45 גרם שמן צמחי (4 כפות)

אופן ההכנה

הכנת הבצק
שמים במיקסר את כל החומרים ולשים עם וו לישה כ-10 דקות. אם לשים ביד, אני מקווה שיש לכם שרירים – כי צריך לפחות 15 דקות של לישה מאסיבית ונחושה.

הבצק המתקבל צריך להריח נפלא, להיות חלק וגמיש. אם הבצק מעט יבש, אפשר להוסיף לו כפית מים. אם הבצק מעט רטוב ונדבק, אפשר להוסיף כפית קמח. אם הוא מרגיש קשה מדי אפשר גם להוסיף טיפה מים ו/או שמן ולהמשיך ללוש עד שהוא מרגיש נוח יותר לעבודה. ואין מה לדאוג, אי אפשר ללוש יותר מדי – בצק שמרים אוהב שמתעסקים איתו!

מכסים בניילון ומעל זה מגבת ומניחים במקום חמים להתפחה עד שהוא מכפיל את הנפח שלו. בקיץ זה הולך יותר מהר: כשעה – שעה וחצי, בחורף אולי קצת יותר.

כמה טיפים על שמרים:

את המלח עדיף להוסיף לבצק אחרי שלשנו אותו למשך דקה או שתיים, כדי לוודא שהוא לא הורג את השמרים.
כדי לוודא פעילות תקינה של השמרים אפשר לשים אותם קודם ברבע כוס מים ביחד עם כפית סוכר, וכשהם תוססים ותופחים להוסיף לקמח, להוסיף את שאר הרכיבים (חוץ מהמלח), ללוש דקה-שתיים ואז להוסיף את המלח בפיזור ולהמשיך ללוש.
גם כשרוצים להמיר את הבצק למשהו מלוח – אין צורך להוסיף עוד מלח. מספיק להוריד את הסוכר.
כשמכסים את הבצק – לא לחנוק אותם, אלא להשאיר פתח קטן לכניסה של אוויר.
מומלץ להניח את הבצק במקום חמים, במיוחד בחורף, כמו מעל המקרר, או קרוב למקור חום כלשהו (רק לא חום ישיר).
מילוי שוקולד ופקאנים
3/4 חבילת שוקולד מריר (כ-75 גרם)

4 כפות חלב סויה

חופן פקאנים קצוצים

שוברים את השוקולד לקוביות ומניחים בקערה ביחד עם החלב. מכניסים למיקרו ל-30 שניות, מוציאים ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
לזיגוג
1/3 כוס חלב סויה

1/3 כוס סוכר חום

מרתיחים את החלב עם הסוכר בסיר קטן, מבשלים על אש נמוכה כ-10 דקות או עד שמתקבל לנו סירופ בטעם קרמלי מתוק מאוד.
הרכבת העוגה
מרדדים את הבצק לריבוע או מלבן של 30*40 ס"מ, בעובי של כחצי ס"מ.

מורחים את כל שטח הבצק ברוטב השוקולד, ועליו מפזרים את הפקאנים (ממליצה להשאיר בערך שליש מהפקאנים לפיזור מעל).

מגלגלים את הבצק לרולדה לא דחוסה מדי, וחותכים לשבלולים בגובה של כ-2-3 ס"מ (או שכדאי להתאים את הגובה כך שיצאו לכם מספר שבלולים שיתאימו לתבנית בה אתם משתמשים).

אופציה נוספת: ליצור את הרולדה ואז לחתוך אותה במרכז לכל האורך כך שיישארו לנו 2 חצאים ארוכים ונוטפי שוקולד, וללפף אותם אחד על השני עד שנוצרת לנו מעין צמה. את הקצוות מקפלים למטה שלא יפתחו בתפיחה השנייה.
מסדרים את השבלולים בתבנית משומנת עגולה או אינגליש קייק (אם רוצים להכין עוגה גדולה בתבנית של 26 כדאי להכפיל את הכמויות במתכון) ומשאירים קצת מקום ביניהם שיהיה לאן לתפוח (כחצי ס"מ או פחות יספיק).

מכסים את התבנית ונותנים להם לתפוח שוב – בקיץ חצי שעה יספיק לדעתי, בחורף אולי קצת יותר.

אחרי שתפחו שוב, מחממים תנור ל-170 מעלות.

מפזרים מלמעלה את שארית הפקאנים הקצוצים ומורחים הכל בעדינות עם מברשת בשכבה דקה של הסירופ שבישלנו. זה לא חובה, אבל אני אוהבת שהם מקבלים צבע שחום ויפה.

מכניסים את כל התענוג הזה לתנור ואחרי 20-25 דקות מתחילים לבדוק אם מוכן (עדיף לנסות לדקור את העוגה עם סכין במרכז, בנקודות החיבור, כדי לבדוק שזה כבר יבש ואפוי ולא בצקי).

אם אופים שבלולים בודדים, זמן האפייה קצר יחסית. כדאי לעקוב.
אם אופים כמות כפולה בתבנית של 26, זה אמור לקחת בערך 40 דקות.
בשניה שהעוגה יוצאת מהתנור, מזלפים מלמעלה את הזיגוג של החלב והסוכר. לא צריך להטביע את העוגה בזה, אבל אפשר להבריש בנדיבות ככה שכל החלקים בעוגה יספגו מנה הגונה של המתוק המתוק הזה. זה מרטיב את הבצק כדי שלא יהיה יבש מדי.

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

פרפקטו רטבים