שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

עלי גפן ממולאים

תאריך פרסום: 8/1/2013
דרוג הגולשים:

מצרכים

צנצנת עלי גפן או עלי גפן טריים
למילוי
2-3 כרפס קצוץ
1 בצל קצוץ
1 גזר מגורד
2 שיני שום כתושות
2 כוסות אורז בסמטי
1 כפית אבקת מרק עוף
1 כפית פפריקה אדומה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
מיץ לימון מלימון או מלח לימון

אופן ההכנה

לשים מעט שמן בסיר ולטגן את הבצל, הכרפס והגזר להוסיף את האורז והתבלינים כולל מיץ לימון ולהוסיף 1 כוס מים לבשל את האורז חצי בישול.
לקחת סיר רחב לשמן מעט את תחתית הסיר, לוקחים עלה כאשר הצד "הגס" של העלה הוא כלפי מעלה.
שמים מהמלית בחלק הרחב של העלה ומגלגלים את העלה.
מניחים בסיר יש לסדר את העלים הממולאים בצפיפות ובשכבות.
מטבלים שוב במרק עוף, מלח, פלפל שחור וחצי לימון, מכסים את העלים במים חמי. מניחים מעל העלים צלחת על מנת שהעלים לא יפתחו ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
לאחר מכן לבשל על אש נמוכה עד שהמים מתאדים.

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

פרפקטו רטבים