שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

פאי פטיסייר עם פירות העונה

תאריך פרסום: 29/7/2014
דרוג הגולשים:
פאי פטיסייר עם פירות העונה

מצרכים

לקלתית:
2 כוסות קמח
ביצה אחת
100 ג’ אבקת סוכר (שקית)
200 ג’ חמאה חתוכה לקוביות

לקרם פטיסייר:
1/2 ליטר חלב
1/2 כפית תמצית וניל טהור
40 גרם קורנפלור
4 חלמונים
1/2 כוס סוכר
150 מ"ל שמנת מתוקה

פירות עונה צבעוניים

אופן ההכנה

1. מערבבים את כל החומרים לקלתית במעבד מזון עד להיווצרות בצק מעובד
2. משטחים מעט את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא לחצי שעה
3.מרפדים תבנית פאי משומנת בבצק כולל הדפנות ומחוררים את התחתית באמצעות מזלג למניעת תפיחה
4. מכניסים לתנור שחומם מראש ל220 מעלות לכ-10 דק’ עד להזהבת הבצק
5. מרתיחים בסיר את החלב ותמצית הוניל.
6.בקערה נפרדת מערבבים חלמונים,קורנפלור וסוכר למרקם אחיד וחלק
7.מערבבים את החלב עם תערובת החלמונים תוך בחישה ומרתיחים תוך בחישה מתמדת עד למרקם סמיך.
8. מסירים מהאש ומעבירים למקרר לצינון.
7.מקציפים את השמנת המתוקה
8. מקפלים את הקצפת לתוך הקרם
9. מכסים את הבצק (לאחר שהתקרר) בקרם.
10. מקשטים בפירות חתוכים דק
11. מצפים בגלזורה/ ריבת משמש לשמירה על טריות הפירות ולמראה מבריק


אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

פרפקטו רטבים