דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
פאי פרג
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. פאי פרג

פאי פרג

(0)
240 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
פאי במלית פרג עסיסית, על בסיס בצק פריך. מתכון מרשים ומדהים לחגיגות פורים ובכלל.

רכיבים

מנות 12

המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
200  גרם
חמאה
1 
ביצה
3  כוסות
קמח לבן
1  כוס
אבקת סוכר
1  כף
ליקר
1  כף
מים
1  כפית
תמצית וניל
400  גרם
פרג טרי, טחון
1.25  כוסות
חלב
100  גרם
חמאה
0.75  חבילה
תמר
3  כפות
דבש
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

240 דקות
  • שלב 1

    60 דקות
    אופן הכנה הבצק: לערבב את כל החומרים בעזרת מזלג, עד שהתערובת פירורית, לחלק את הבצק ל-2 חלקים שווים ולהניח במקרר למשך 60 דקות.
  • שלב 2

    120 דקות
    לאחר הקירור לקחת חצי מכמות הבצק ולרדד, על גבי נייר אפייה, לעיגול בקוטר 30 ס"מ ולהניח על תבנית הפאי, להרים בעזרת נייר האפייה ולהפוך על גבי התבנית, להוציא את נייר האפייה, לסדר את הבצק בתבנית, לסדר חורים שנוצרו, לחורר עם מזלג את תחתית הבצק ולהכניס למקפיא ל-120 דקות.
  • שלב 3

    0 דקות
    את החצי השני של הבצק יש לרדד על נייר אפייה מקומח, לעיגול בקוטר 30 ס"מ בעובי חצי ס"מ ולחתוך לרצועות ברוחב שני ס"מ, לשמור במקרר על גבי נייר האפייה עד לשימוש, את הרצועות נניח על גבי הפאי לפני האפיה ליצירת רשת.
  • שלב 4

    0 דקות
    אופן הכנת המילוי: בסיר בינוני מניחים חמאה, חלב, דבש, ממרח תמרים ופרג, מבשלים על אש בינונית עד להמסת החמאה וקבלת תערובת אחידה (כמו ממרח), אם התערובת יבשה יש להוסיף עוד מעט חלב. לקרר.
  • שלב 5

    15 דקות
    הרכבת הפאי: לחמם תנור ל-180 מעלות ולאפות את תחתית הפאי כ-15 דקות.
  • שלב 6

    0 דקות
    להוציא מהתנור ולמלא את הבצק במילוי הפרג, לסדר את רצועות הבצק שהכנו על גבי התבנית במרווחים שווים לאורך ולאחר מכן לרוחב (במידה והרצועות נקרעות מעט יש לחבר אותם על גבי הפאי, אל דאגה לא יראו זאת לאחר האפייה), יש להבריש את רצועות הבצק בחלמון ביצה.
  • שלב 7

    30 דקות
    להחזיר לתנור ולאפות עוד כ-25-30 דקות, עד שהרצועות מקבלות צבע שחום .
פאי פרג

שלב 1 מתוך 7

אופן הכנה הבצק: לערבב את כל החומרים בעזרת מזלג, עד שהתערובת פירורית, לחלק את הבצק ל-2 חלקים שווים ולהניח במקרר למשך 60 דקות.

פאי פרג

שלב 2 מתוך 7

לאחר הקירור לקחת חצי מכמות הבצק ולרדד, על גבי נייר אפייה, לעיגול בקוטר 30 ס"מ ולהניח על תבנית הפאי, להרים בעזרת נייר האפייה ולהפוך על גבי התבנית, להוציא את נייר האפייה, לסדר את הבצק בתבנית, לסדר חורים שנוצרו, לחורר עם מזלג את תחתית הבצק ולהכניס למקפיא ל-120 דקות.

פאי פרג

שלב 3 מתוך 7

את החצי השני של הבצק יש לרדד על נייר אפייה מקומח, לעיגול בקוטר 30 ס"מ בעובי חצי ס"מ ולחתוך לרצועות ברוחב שני ס"מ, לשמור במקרר על גבי נייר האפייה עד לשימוש, את הרצועות נניח על גבי הפאי לפני האפיה ליצירת רשת.

פאי פרג

שלב 4 מתוך 7

אופן הכנת המילוי: בסיר בינוני מניחים חמאה, חלב, דבש, ממרח תמרים ופרג, מבשלים על אש בינונית עד להמסת החמאה וקבלת תערובת אחידה (כמו ממרח), אם התערובת יבשה יש להוסיף עוד מעט חלב. לקרר.

פאי פרג

שלב 5 מתוך 7

הרכבת הפאי: לחמם תנור ל-180 מעלות ולאפות את תחתית הפאי כ-15 דקות.

פאי פרג

שלב 6 מתוך 7

להוציא מהתנור ולמלא את הבצק במילוי הפרג, לסדר את רצועות הבצק שהכנו על גבי התבנית במרווחים שווים לאורך ולאחר מכן לרוחב (במידה והרצועות נקרעות מעט יש לחבר אותם על גבי הפאי, אל דאגה לא יראו זאת לאחר האפייה), יש להבריש את רצועות הבצק בחלמון ביצה.

פאי פרג

שלב 7 מתוך 7

להחזיר לתנור ולאפות עוד כ-25-30 דקות, עד שהרצועות מקבלות צבע שחום .

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חגיגה
  • עוגות
  • דל במלח
  • יום הולדת
  • מקור הסיבים
  • עשיר בסיבים תזונתיים

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • ריבועי פאי לימון וקוקוס

    ריבועי פאי לימון וקוקוס

    40 דקות קל
  • סלט פפאיה תאילנדי

    סלט פפאיה תאילנדי

    15 דקות בינוני
  • מילוי לפאי לימון

    מילוי לפאי לימון

    10 דקות קל
  • פאי רועים צמחוני

    פאי רועים צמחוני

    50 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים