שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

פאי תפוחים מוקרם

תאריך פרסום: 21/4/2013
דרוג הגולשים:
פאי תפוחים מוקרם

מצרכים

עבור תבנית קוטר 26 ס"מ
לבצק:
300 גרם קמח
200 גרם חמאה
100 גרם אבקת סוכר
1 ביצה

למלית:
9-10 תפוחי גרנד, קלופים וחתוכים לקוביות של 2X2 ס"מ
2 כפות סוכר חום
1/3 כוס שמן או 50 גרם חמאה

להקרמה:
1 מיכל שמנת מתוקה
1 שקית אינסטנט וניל צרפתי
1 ביצה
1/2 כפית תמצית וניל

לציפוי:
1 כוס שקדים פרוסים

אופן ההכנה

1. מערבבים את כל חומרי הבצק, ולשים עד לקבלת בצק רך ונעים לעבודה. עוטפים אותו בנילון נצמד ומכניסים לשעה במקרר.

מכינים את המלית:
2. מחממים שמן או חמאה במחבת. מוסיפים את התפוחים ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-5 דקות. אפשר גם לפזר מעל את הסוכר החום, ולערבב.

3. ממשיכים לטגן עד שהתפוחים השחימו קלות. מעבירים לקערה ומצננים.

4. מכינים את רוטב ההקרמה: מערבבים היטב במטרפה את כל חומרי הרוטב, ושומרים בצד.

5. מוציאים את הבצק ומרדדים לעלה בעובי של כ-1/2 ס"מ.

6. מרפדים תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ, ומהדקים לדפנות.

7. אופים את הבצק כ-15 דקות, בחום 175 מעלות, עד שהוא מזהיב.

8. מוציאים את הבצק מהתנור ומוסיפים מעל את התפוחים ללא סירופ, שנוצר בזמן בישול תפוחים. יוצקים מעל את הרוטב. מפזרים שקדים פרוסים מעל ואופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות, כ-30-35 דקות.

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

פרפקטו רטבים