שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען
פצצת שוקולד

פצצת שוקולד

תאריך פרסום: 30/3/2016
דרוג הגולשים:
ליהי עראסי
זמן הכנה:

20 דקות

דרגת קושי:

קל

כמות סועדים:

8

מצרכים

ל-8 כוסות בנפח 150 מ"ל:

שקית פודינג בטעם וניל עם פצפוצי שוקולד (מתוך אריזת קינוחי כוסות כשר לפסח - אסם)
שקית שבבי קוקוס מקורמל (מתוך אריזת קינוחי כוסות כשר לפסח - אסם)
100 גרם פקאן סיני קצוץ דק בסכין
50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
40 גרם אבקת קקאו (2 כפות)
2 מיכלי שמנת מתוקה (250 מ"ל כל אחד)150 שוקולד מריר
1 כוס חלב ( 200 מ"ל)
1 כפית NESCAFE מהולה בכמה טיפות מים רותחים להמסה

אופן ההכנה

1. מכינים את הקרמבל: מחממים תנור ל170 מעלות. שמים בקערה פקאן סיני, קוקוס מקורמל, 50 גרם חמאה וכף של אבקת קקאו. ממוללים את מרכיבי הקרמבל באצבעות עד קבלת פירורים, מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-10 דקות. מצננים.
2. מכינים את מוס השוקולד: במיקסר במהירות בינונית מקציפים מיכל שמנת מתוקה, חלב ופודינג במשך כדקה וחצי עד לאיחוד. למרקם קרמי עדין יותר ניתן להקציף ידנית עם מטרפה. מעבירים את הקרם לשקית הזילוף וחותכים את קצה השקית. שומרים בקירור עד להרכבת המנה.
3. מכינים את רוטב השוקולד: ממיסים שוקולד מריר עם מיכל שמנת מתוקה במיקרוגל כדקה. מערבבים היטב עד להמסה, מוסיפים כפית NESCAFE ומערבבים שוב. מצננים.
4. מרכיבים את הקינוח: בתחתית כל כוס שמים מעט מהקרמבל. מעל מזלפים שכבה של מוס שוקולד בעובי של כ-1.5 ס"מ. חוזרים שוב על 2 הפעולות האחרונות (סה"כ 4 שכבות). מעל שכבת המוס האחרונה שמים שכבה של כ-1/2 ס"מ רוטב שוקולד.
5. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר להתייצבות. מומלץ לעשות זאת כשעתיים לפחות לפני ההגשה.
לפני ההגשה מפזרים מעט מהקרמבל מלמעלה.


אהבתם? יש לכם מה לשפר? יש לכם שאלה לבשלנית שלנו?

נשמח אם תשתפו אותנו

פרפקטו רטבים
עוד מתכונים של ליהי עראסי

עוד מתכונים של ליהי עראסי