שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

פתיתים סגולים בטעם אסיאתי

תאריך פרסום: 16/7/2013
דרוג הגולשים:
פתיתים סגולים בטעם אסיאתי

מצרכים

שימו לב לג’ינג’ר שבסיפור: אפשר עם ואפשר בלי, ואפשר גם להחליף את הג’ינג’ר הטרי בג’ינג’ר כבוש (שנשאר לכם מהטייק-אוויי של הסושי), אבל אז להוסיף אותו רק בסוף.

6 כפות שמן תירס
1 בצל קצוץ דק
1 כפית ג’ינג’ר טרי קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות
300 גרם (כוס וחצי) פתיתים
1 סלק טרי קלוף וחתוך לקוביות קטנות
1 פחית (400 מ"ל) חלב קוקוס
חצי כוס מרק עוף (ברור שמאבקה)
מלח
2-3 בצלים ירוקים קצוצים
חופן כוסברה קצוצה
חצי כוס בוטנים קלופים וחצויים

אופן ההכנה

1. מזהיבים בשמן את הבצל. מוסיפים את הג’ינג’ר והשום ומטגנים יחד עוד 30שניות.

2. מוסיפים את הפתיתים, מערבבים ומטגנים יחד 30 שניות.

3. מוסיפים את חלב הקוקוס, מרק העוף וחצי מקוביות הסלק ומערבבים. ממליחים ומביאים לרתיחה.

4. מכסים ומבשלים על אש קטנה שבע דקות. לקראת הסוף מערבבים פעם או פעמיים כדי שלא יישרף בתחתית.

5. מכבים, מערבבים, מכסים ומשאירים מכוסה 5 דקות.

6. מוסיפים את שארית קוביות הסלק, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. מעבירים לקערה מרכזית (או לקערות אישיות) ומקשטים בבצל קצוץ, כוסברה ובוטנים.

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

פרפקטו רטבים