שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

צולנט

תאריך פרסום: 26/1/2016
דרוג הגולשים:
צולנט

מצרכים

2.5 ק"ג בשר בקר המתאים לבישול ארוך (צוואר, כתף) חתוך לקוביות של כ-2.5 ס"מ
3-4 עצמות בקר עם מח עצם
4-5 כפות שמן לטיגון הבשר
2 כוסות שעועית לבנה – להשרות לילה במים
1 כוס שעועית אדומה – להשרות לילה במים
1 כוס חומוס – להשרות לילה במים
1 כוס אזוקי (לא חובה) – להשרות לילה במים
15 תפוחי אדמה בגודל קטן-בינוני קלופים
1 בצל שלם
שיני שום מקולפות מראש שום שלם
12 ביצים
2 קישקע (בקשו מהקצב)
2 פלפל ירוק חריף (לא חובה)
3 כפות חוויג’ למרק
כף מלח
כף פלפל שחור
כף וחצי פפריקה מתוקה
סיר גדול מאד (כ-15 ליטר) המתאים לאפייה בתנור

אופן ההכנה

מחממים את השמן ומטגנים את הבשר מכל צדדיו ואת העצמות, עד שהבשר משנה את צבעו.
מוציאים את הבשר והעצמות מהסיר ומניחים בקערה בצד.
מסננים מהמים את השעועית הלבנה, השעועית האדומה, החומוס והאזוקי, ומכניסים לסיר. אין צורך
לשטוף לאחר טיגון הבשר והעצמות.
על הקטניות מפזרים את הבשר והעצמות המטוגנים.
על הבשר והעצמות מפזרים את תפוחי האדמה הקלופים.
חוצים את שני הפלפלים הירוקים לאורכם מנקים מהגרעינים ומניחים בסיר.
שוטפים בזהירות את הביצים במים וסבון, ומפזרים אותן בסיר.
ממלאים את הסיר במים, עד שהמים מכסים הכל.
בקערית נפרדת מערבבים את כל התבלינים: חוויג’, מלח, פלפל שחור ופפריקה מתוקה. מוסיפים
לתבלינים כרבע כוס מים ומערבבים היטב עד שהתערובת חלקה וללא גושים.
מוסיפים את תערובת התבלינים לסיר ומערבבים בזהירות במים שבסיר.
מפזרים את שיני השום הקלופות ומניחים בצל אחד שלם קלוף.
שמים את הסיר על להבה גבוהה ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את הלהבה ומבשלים, תוך כדי רתיחה עדינה, כשעה וחצי.
מחממים תנור לחום של 100 מעלות.
מוסיפים את הקישקע לסיר (שיהיה מכוסה בנוזלים) ומכניסים לתנור ל-15 שעות לפחות.

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

פרפקטו רטבים