שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

צלי בקר מתקתק

תאריך פרסום: 11/11/2015
דרוג הגולשים:
צלי בקר מתקתק

מצרכים

1.5 ק"ג בשר בקר לצלי (רצוי נתח מס’ 5)
פפריקה מעושנת
4-5 כפות שמן זית
10-12 בצלצלי שאלוט קלופים וחתוכים לרבעים או לשמיניות
1 בצל גדול קצוץ
5 גזרים קלופים ופרוסים לפרוסות דקות
כ-6 כפות חרדל
3/4 כוס יין אדום
5 כפות דבש
ציר ירקות או ציר עוף או מים
צרור פטרוזיליה

אופן ההכנה

1. את השלב הראשון מומלץ להכין 3-4 שעות לפני תחילת הבישול: מצפים את נתח הבקר ב 3-4 כפות חרדל מכל הכיוונים ומפזרים מעל פפריקה מעושנת.
2. מחממים שמן זית בסיר רחב, כך שכל הנתח נכנס לרוחב הסיר.
3. צורבים את הבשר מכל הצדדים עד שמשחים (3-4 דקות מעל צד). מוציאים את הבשר מהסיר ומניחים בצד.
4. מוסיפים לסיר את הבצל הקצוץ ומזהיבים.
5. מוסיפים לסיר את בצלצלי השאלוט, מערבבים ומרככים אותם מעט, תוך כדי ערבוב.
6. מוסיפים את פרוסות הגזרים ומערבבים עוד כ-2-3 דקות.
7. מוסיפים רבע מכוס היין האדום ומערבבים היטב.
8. מוסיפים 2 כפות חרדל ואת הדבש. מערבבים היטב.
9. מכניסים את נתח הבשר לסיר, ומניחים על גבי הבצלים והגזר.
10. מוסיפים את יתרת היין וציר הירקות, או ציר העוף, או מים - עד לפחות חצי מגובה נתח הבשר.
11. מוסיפים לסיר את הפטרוזיליה (כצרור שלם, לא קצוצה).
12. מכסים את הסיר. מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים לפחות 3 שעות. מדי פעם, בעזרת כף, יוצקים מנוזלי הרוטב שבסיר על גבי הבשר.
13. רצוי להגיש את הצלי יום למחרת הבישול, אז טעמיו מורגשים יותר. אחרי שהצלי התקרר, פורסים לפרוסות, מחממים עם הרוטב ומגישים עם אורז או תפוחי אדמה.


אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

פרפקטו רטבים