שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען
עוף עם ירקות בתנור

עוף עם ירקות בתנור

תאריך פרסום: 9/12/2015
דרוג הגולשים:
אלונה זוהר
מנה מעולה לאירוח - טעימה, בריאה, עשירה בכל טוב הארץ ומתאימה למבוגרים וילדים!
זמן הכנה:

180 דקות

דרגת קושי:

בינוני

כמות סועדים:

4

מצרכים

1 חציל חתוך לקוביות
2 קישואים שטופים (לא מקולפים) חתוכים לקוביות גדולות
2 בצלים חתוכים לטבעות
2 גזרים חתוכים לטבעות גדולות
1 שומר פרוס לפרוסות עבות
3 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לקוביות גדולות
1 בטטה חתוכה לקוביות גדולות
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
2 מקלות סלרי אמריקאי חתוכים למקטעים של 5 ס”מ בערך
עלים מצרור אורגנו טרי
4 כרעיים
1.5 כפות גדושות פפריקה מתוקה
1 כפית כורכום
1 כף שטוחה פלפל שחור גרוס
2 כפות רוטב סויה קלאסי של אסם
1/3 כוס רוטב בסיסרוטב בסיס לבישול עומר מילר
6 כפות שמן קנולה

אופן ההכנה

1. לחמם שמן בסיר גדול ושטוח שמתאים לתנור. להוסיף את הבצל ולטגן עד שקיפות
2. להוסיף את הכרעיים ולטגן עד שישנו צבעם ויהיו זהובים.
3. להוציא את העוף לצלחת בצד ולהוסיף לסיר את כל הירקות.
4. לערבב את הירקות ולטגן אותם תוך כדי ערבוב עדין. להוסיף את התבלינים ולערבב. להוסיף את העוף, לערבב הכל יחד בעדינות (לשים לב שהכל יהיה מכוסה בתבלינים).
5. לכסות את הסיר ולשים בתנור שחומם מראש לחום של 100 מעלות למשך 3 שעות.

אהבתם? יש לכם מה לשפר? יש לכם שאלה לבשלנית שלנו?

נשמח אם תשתפו אותנו

פרפקטו רטבים
עוד מתכונים של אלונה זוהר

עוד מתכונים של אלונה זוהר