שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען
קינוח וניל, ריבת חלב ובננה

קינוח וניל, ריבת חלב ובננה

תאריך פרסום: 26/3/2016
דרוג הגולשים:
ליהי עראסי
זמן הכנה:

30 דקות

דרגת קושי:

בינוני

כמות סועדים:

8

מצרכים

8 כוסות בנפח 150 מ"ל

1 שקית פודינג בטעם וניל עם פצפוצי שוקולד – מקינוחי כוסות של אסם כשר לפסח
1 שקית שבבי קוקוס מקורמל- מקינוחי כוסות של אסם כשר לפסח
100 גרם שקדים פרוסים
30 גרם (3 כפות) אבקת סוכר
50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 מכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
1 כוס חלב (200 מ"ל)
4 כפות ריבת חלב
2 בננות חתוכות לפרוסות אלכסוניות


אופן ההכנה

1. מכינים את הקרמבל: מחממים תנור ל-170 מעלות. שמים בקערה שקדים פרוסים, אבקת סוכר, 4 כפות גדושות של קוקוס מקורמל וחמאה. ממוללים את מרכיבי הקרמבל באצבעות עד קבלת פירורים, מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-10 דקות. מצננים.
2. מכינים את רוטב ריבת החלב: ממיסים במיקרו ריבת חלב לכמה שניות, ומערבבים עם שתי כפות של שמנת מתוקה. מצננים.
3. מכינים את קרם הווניל-פצפוצי שוקולד: במיקסר במהירות בינונית מקציפים את שארית השמנת המתוקה, חלב ופודינג, במשך כדקה וחצי, עד לאיחוד. למרקם קרמי עדין יותר ניתן להקציף במטרף ידני. מעבירים את הקרם לשקית הזילוף וחותכים את קצה השקית. שומרים בקירור עד להרכבת המנה.
4. מרכיבים את הקינוח: בתחתית כל כוס שמים מעט מהקרמבל. מעל מזליפים שכבה של קרם וניל בגובה של כ-3 ס"מ. מעל מניחים שכבה של רוטב ריבת החלב בגובה של כ-1 ס"מ.
5. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר להתייצבות, מומלץ כשעתיים לפחות לפני ההגשה.
6. לפני ההגשה מניחים בכל כוס פרוסות בננה חתוכה ומעט קוקוס קלוי שהשארנו בצד.

טיפ:
על מנת לשמור על הבננות שלא ישחירו מומלץ להזליף מעליהן מעט מיץ לימון.

אהבתם? יש לכם מה לשפר? יש לכם שאלה לבשלנית שלנו?

נשמח אם תשתפו אותנו

  • איחסון

    יפה, 6/1/2016 1:12:16 PM

פרפקטו רטבים
עוד מתכונים של ליהי עראסי

עוד מתכונים של ליהי עראסי