שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

קיש גבינה ופאקנים

תאריך פרסום: 6/1/2013
דרוג הגולשים:
קיש גבינה ופאקנים

מצרכים

בצק:
1 כוסות קמח רגיל 1/2 כפית מלח 100 גרם חמאה קרה מאוד, חתוכה לקוביות 1 ביצה כמה כפות מי קרח (מים קרים מאוד)
מילוי:
20 גרם מיקס גבינות קשות כגון: צא’דר, עזים, בולגרית, צפתית, גאודה וכו’ 1 שמנת מתוקה 2 ביצים 50 גרם פאקנים שלמים קורט אגוז מוסקט מלח ופלפל

אופן ההכנה

הכנת הבצק:
בעזרת מיקסר עם וו גיטרה- מכניסים את הקמח המלח והחמאה הקרה מפעילים את המכשיר בפולסים קצרים עד שמתקבלים פירורים.
לאחר מכן מפעילים את המכשיר ברציפות ומוספים ביצה, מטפטפים פנימה בעוד המכשיר עובד כמה כפות של מי קרח.
הבצק ייהפך לכדור די מהר לא ללוש יותר מידי, ואז מכבים את המכשיר.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים במקרר לחצי שעה.
משטחים בעזרת כפות הידיים את הבצק, כך שיכסה באופן אחיד את הבסיס והדפנות של תבנית קיש.

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 ° C.
בקערה מערבבים ביצים, שמנת ואגוז מוסקט, מלח ופלפל.
לתוך תבנית קיש מוסיפים את חתיכות האגוזים וגבינות .
יוצקים על הקיש את הבלילה ואופים אופים במשך 20 דקות או עד שהחלק העליון של הקיש נהיה זהוב.

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

פרפקטו רטבים