שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

קציצות עגבניות צלויות עם גבינת פטה

תאריך פרסום: 3/12/2011
דרוג הגולשים:

מצרכים

2 כפות עלי פטרוזיליה קצוצה
2 כפות עלי נענע קצוצה
600 גרם עגניות תמר
150 גבינת פטה מפוררת
5 כפות קמח
1 ביצה טרופה
פלפל שחור, מלח לפי הטעם
כף מרק עגבניות

אופן ההכנה

מחממים תנור לחום בינוני-נמוך, מרפדים תבנית בנייר אפיה, חותכים עגבניות לרבעים לאורכן ומסדרים בתבנית, כשצד הקליפה כלפי מטה. צולים את העגבניות בתנור במשך שעה, העגבניות מתייבשות ומתכווצות מעט, מעבירים את העגבניות לצינון.
מפרידים בין הקליפות לבשר העגבניות וזורקים את הקליפות. קוצצים גס את בשר העגבניות ומעבירים אותן כולל המיצים אל קערת ערבוב.
מוסיפים לקערה את הגבינה, פטרוזיליה, נענע, ביצה ומערבבים היטב. מוסיפים את הקמח בהדרגה ומערבבים לתערובת אחידה, מוסיפים מלח, פלפל ומרק עגבניות לשיפור הטעם ומערבבים.
מחממים שמן בעומק 1 ס"מ במחבת על להבה בינונית, מנטפים כפות מלאות מתעורבת העבניות והגבינה לתוך השמן החם. מטגנים את הקציצות במשך כ 5 דקות מכל צד עד להזהבה, מוציאים את הקציצות מהשמן בכף מחוררת ומספיגים על מגבת נייר, ובתאבון.

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

פרפקטו רטבים