שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען
קרם לימון וקומפוט תות

קרם לימון וקומפוט תות

תאריך פרסום: 30/3/2016
דרוג הגולשים:
ליהי עראסי
זמן הכנה:

30 דקות

דרגת קושי:

בינוני

כמות סועדים:

8

מצרכים

ל-8 כוסות בנפח 150 מ"ל:

שקית פודינג בטעם וניל עם פצפוצי שוקולד (מתוך אריזת קינוחי כוסות כשר לפסח - אסם)
שקית שבבי קוקוס מקורמל (מתוך אריזת קינוחי כוסות כשר לפסח - אסם)
2 ביצים (100 גרם)
70 גרם סוכר (7 כפות)
100 אבקת שקדים
50 גרם חמאה מומסת / 2 כפות שמן קוקוס מומס
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
1 כוס חלב (200 מ"ל)
מיץ מלימון אחד + גרידת לימון
סלסלת תותים נקיים מעוקצים וחתוכים לקוביות
נשיקות מרנג וניל שבורות לחתיכות
לקישוט: פרוסות תותים

אופן ההכנה

1. מכינים את טורט השקדים: מקציפים במיקסר ביצים וסוכר כ 3-4 דקות עד קבלת מסה תפוחה. מקפלים את אבקת השקדים, 2 כפות מיץ לימון וקליפה מגורדת ולבסוף מזרזפים את החמאה/ שמן הקוקוס. מערבבים היטב ויוצקים לתבנית שטוחה. אופים כ 15-20 דקות עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש. מצננים.
2. . מכינים את קרם הוניל פצפוצי שוקולד: במיקסר במהירות בינונית מקציפים מיכל שמנת מתוקה, חלב ופודינג במשך כדקה וחצי עד לאיחוד. מוסיפים מיץ מחצי לימון וקליפת לימון ומערבבים. למרקם קרמי עדין יותר ניתן להקציף ידנית עם מטרפה. מעבירים את הקרם לשקית הזילוף וחותכים את קצה השקית (ראו עמ’ 3). שומרים בקירור עד להרכבת המנה.
3. מכינים את קומפוט התותים: מניחים תותים במחבת קטנה, מוסיפים 2 כפות סוכר ומערבבים יחד על אש בינונית עד להמסה של הסוכר. מוסיפים מיץ מחצי לימון ומצננים.
4. מרכיבים את הקינוח: קורצים מהעוגה עיגולים בעזרת חותכן עוגיות או באמצעות כוס הפוכה. מניחים תחתית טורט בכל כוס. מעל יוצקים קומפוט תותים. מזלפים מעל שכבה של כ-1.5 ס"מ של קרם הווניל. מעל שכבת הקרם מפזרים חתיכות של שברי מרנג, ומוסיפים לקישוט פרוסות תותים חתוכות.

אהבתם? יש לכם מה לשפר? יש לכם שאלה לבשלנית שלנו?

נשמח אם תשתפו אותנו

פרפקטו רטבים
עוד מתכונים של ליהי עראסי

עוד מתכונים של ליהי עראסי