שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען
שבלולי פיצה זיתים וקשקבל

שבלולי פיצה זיתים וקשקבל

תאריך פרסום: 13/2/2016
דרוג הגולשים:
אלונה זוהר
פטנט חכם, שיקל עליכם ליצור שבלולי פיצה במהירות.
זמן הכנה:

40 (בדקות) דקות

דרגת קושי:

בינוני

כמות סועדים:

6

מצרכים

1 ק”ג קמח שמרים
2 קופסאות גבינת סימפוניה (25% שומן)
1 ביצה
2 כפות סוכר
1 כף מלח
6 כפות שמן זית
כ- 250 סמ”ק מים פושרים

למילוי הפיצה:
1 גביע רסק עגבניות גדול (200 גרם)
4 שיני שום כתושות
3/4 כוס מים
1 כף שטוחה של פפריקה
1 כפית מלח
2 כפיות סוכר
2 כפות שמן זית לטיגון
200 גרם קשקבל
זיתים קצוצים

למריחה מעל:
ביצה טרופה

אופן ההכנה

1. לשים את כל הרכיבים בקערת המיקסר ולעבד 5 דקות. את המים להוסיף בשלבים – הבצק צריך להיפרד מהקערה ולהיות נעים למגע ונוח לעבודה. להניח לתפיחה של שעה.
2. בינתיים להכין את המילוי שיהיה מוכן מבעוד מועד.
3. לשים בסיר קטן שמן זית, להוסיף את השום ולטגן מעט (להיזהר שלא יישרף). להוסיף פפריקה, רסק עגבניות, מלח, סוכר ומים. לבשל 3 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם. לקרר.
4. לקמח משטח עבודה ולרדד את הבצק בעזרת מערוך לצורה מלבנית (40 על 20). למרוח את רוטב העגבניות לפזר קשקבל וזיתים קצוצים.
5. לגלגל בצורה מהודקת לגליל ארוך. בעזרת סכין חדה לחתוך פרוסות בעובי 5 ס”מ ולהניח במרווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. להניח את הצד שחתכנו בצד התחתון (שבחלק העליון תהיה גבעה קטנה).
6. למרוח כל שבלול בביצה טרופה ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, כחצי שעה או עד שהשבלולים יזהיבו.

אהבתם? יש לכם מה לשפר? יש לכם שאלה לבשלנית שלנו?

נשמח אם תשתפו אותנו

פרפקטו רטבים
עוד מתכונים של אלונה זוהר

עוד מתכונים של אלונה זוהר