שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

שוקיים עוף במרינדת יין, וחומץ בלסמי עם דבש ושום

תאריך פרסום: 31/1/2015
דרוג הגולשים:
שוקיים עוף במרינדת יין, וחומץ בלסמי עם דבש ושום

מצרכים

8 שוקי עוף
3 כפות דבש
4 שיני שום כתוש
פפריקה
קורט מלח גס ופלפל שחור טחון טרי

למרינדה:
1 כוס יין אדום
1/2 כוס חומץ בלסמי
2 כפות סוכר
2 שיני שום קצוצות
1 כפית ג’ינג’ר טרי קצוץ

אופן ההכנה

שוטפים את השוקיים ומייבשים היטב בנייר סופג. מסדרים את השוקיים בתבנית.
מוסיפים את כל חומרי המרינדה לקערית, ומערבבים עד שהסוכר נמס, ויוצקים על גבי השוקיים. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.
מוציאים את התבנית מהמקרר. מוסיפים לקערית את הדבש והשום הכתוש. מורחים את השוקיים בבלילת הדבש. מתבלים את השוקיים במלח פלפל שחור ופפריקה. מחזירים את השוקיים לתבנית. מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של 200 מעלות, ואופים במשך כשעה ורבע. משחימים את השוקיים משני הצדדים. מגישים לצד תפוחי אדמה אפויים.

בתאבון....

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

פרפקטו רטבים