שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

שוקי וירכי עוף בנוסח כפרי

תאריך פרסום: 25/4/2015
דרוג הגולשים:
שוקי וירכי עוף בנוסח כפרי

מצרכים

5 כרעיים מחולקים לשוקיים וירכיים
מעט קמח
שמן זית לטיגון
פלפל ירוק חריף קצוץ דק
1 סלסילת פטריות שמפיניון קצוצות רגליים וחתוכות לרבעים
1 שקית פטריות יער מיובשות
3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
1 בצל אדום פרוס דק
קורט מלח גס
1 כוס יין אדום.
מי ההשריה של הפטריות
3 עגבניות חלוטות וקצוצות
חופן עלי פטרוזיליה קצוצים
קורט פפריקה מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה

להוסיף תוכן של פטריות היער המיובשות לקערית , ולצקת עליהן מים רותחים. להניח בצד למשך כרבע שעה. לחתוך את הפטריות לרצועות. יש לשמור את מי השרייה.
מנגבים את שוקי וירכי העוף המנוקים, וטובלים בקמח. לנער את עודפי הקמח. להוסיף את השוקיים והירכיים לסיר רחב ונמוך עם שמן זית חם, ולהשחים מכל הצדדים.
לאחר שהשוקיים השחימו, יש להוציאן לצלחת. להוסיף לסיר את הפלפל הירוק והחריף, וכן את הבצל האדום הפרוס.
להוסיף לסיר את קוביות תפוחי האדמה, פטריות השמפיניון, ורצועות פטריות היער שהושרו, ולהקפיץ במשך כשתי דקות. להחזיר לסיר את שוקי וירכי העוף, וכן את הנוזלים שהפרישו לצלחת, ולבזוק מעל מעט מלח גרוס.
לצקת לסיר כוס יין אדום, וכן את מי השריית הפטריות המיובשות. להמשיך לבשל במשך כשעה אחת, עד שהנוזלים בסיר מצטמצמים בערך במחצית הכמות.
להוסיף לסיר את העגבניות הקצוצות, ולוודא שהן מכסות את השוקיים והירכיים.
מכסים את הסיר במכסה, מנמיכים את הלהבה לנמוכה, וממשיכים לבשל במשך כחצי שעה נוספת. מסירים את הסיר מהכיריים.
בוזקים פטרוזיליה קצוצה. מגישים עם תפוחי האדמה והפטריות.
בתאבון...

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

פרפקטו רטבים