שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

שוקי עוף צלויות עם תפוחים ורוטב יין לבן ודבש

תאריך פרסום: 10/1/2015
דרוג הגולשים:
שוקי עוף צלויות עם תפוחים ורוטב יין לבן ודבש

מצרכים

6 שוקי עוף
מעט שמן זית, לטיגון
3 תפוחים קלופים, מגולענים וחתוכים גס
1 בצל סגול גדול, קלוף וחתוך גס
חופן חמוציות מיובשות
כוס וחצי יין לבן
1 כוס ציר עוף
1 כף דבש
קורט מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

מחממים מעט שמן בסיר רחב ושטוח , כזה שנכנס לתנור. מוסיפים את העוף לסיר, וצורבים את השוקיים מכל הצדדים, עד לקבלת גוון עור זהוב.
יוצקים את ציר העוף והיין הלבן לסיר. מוסיפים לסיר את התפוחים, הבצל, החמוציות, הדבש. מתבלים במלח ופלפל שחור.
יוצקים מים רותחים כמעט עד גובה כיסוי העוף, ומביאים לרתיחה.
מכסים את הסיר במכסה, ומעבירים את הסיר לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 180 מעלות, ואופים למשך כשעה אחת. מסירים את מכסה הסיר, וממשיכים לאפות למשך כ-20 דקות, עד שהנוזלים מצטמצמים והעוף מקבל גוון זהוב. מוציאים את הסיר מתנור האפייה, ומגישים לצד אורז לבן או תפוחי אדמה צלויים.
בתאבון....

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

פרפקטו רטבים