שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

שוקי עוף צלויים עם נקטרינות

תאריך פרסום: 22/8/2013
דרוג הגולשים:
שוקי עוף צלויים עם נקטרינות

מצרכים

8 שוקי עוף
1 כוס יין לבן יבש
1 כף סילאן
1 כף רוטב סויה
1/2 כפית קינמון
1/4 כפית ציפורן
1/2 כפית מלח
1 כפית גדושה פפריקה אדומה מתוקה
1 כף שמן קנולה
5 נקטרינות בשלות ופרוסות
50 גרם חמוציות

אופן ההכנה

מנקים את שאריות הנוצות מהשוקיים, שוטפים אותם ומסננים.
מוסיפים לקערית את חמרי המרינדה ( החל מהיין ועד לשמן כולל), ומערבבים היטב.
מכניסים את השוקיים לכלי, ויוצקים את המרינדה לתוך הכלי עם השוקיים.
מוסיפים את פרוסות הנקטרינה והחמוציות לכלי ומשרים במשך הלילה במקרר.
במהלך הזמן הזה הופכים את השוקיים מדי פעם בכדי שהמרינדה תכסה את השוקיים מכל הצדדים.
מוציאים את הכלי מהמקרר, ומשאירים מחוץ למקרר במשך כשעתיים, עד שהשוקיים יהיו בטמפרטורת החדר. מניחים את השוקיים בתבנית מניחים בין השוקיים את פרוסות הנקטרינה והחמוציות. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות. אופים את השוקיים במשך כשעתיים. לאחר שעתיים יש להפוך את השוקיים, וממשיכים לאפות כחצי שעה נוספת. מורידים את רדיד האלומיניום וממשיכים לאפות במשך עשר דקות.
לאחר ששוקי העוף קיבלו צבע זהוב, יש להשאירם בתנור חם וכבוי במשך כחצי שעה לפחות נוספת
על מנת שתהליך הקירור יהיה איטי ושהרוטב יתקרמל וידבק לעוף ויצפה אותו.

בתאבון....

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

פרפקטו רטבים