שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען
שורט ריב ביין אדום

שורט ריב ביין אדום

תאריך פרסום: 12/12/2015
דרוג הגולשים:
אסתי דולב
מנה שהטעם המופלא שלה מורגש עוד הרבה לפני שהיא מוכנה, בזכות הריח שממלא את הבית...מושלמת לאירוח לחג!
זמן הכנה:

40 דקות

דרגת קושי:

קל

כמות סועדים:

8-10

מצרכים

נתח שורט ריב של כ-2.5 ק"ג חתוך לחתיכות עם העצם (נתח מס’ 9 – שפונדרה)
3 כוסות יין אדום יבש
½ כוס רוטב בסיסרוטב בסיס לבישול של אסם<a class=רוטב בסיסרוטב בסיס לבישול לבישול' style='max-width:initial;'> כשר לפסח
1/3 כוס רוטב צ’ילי
1/3 כוס רוטב סויה בסגנון סיני של אסם כשר לפסח
2 כפות רסק עגבניות מהול ב1/3 כוס מים
4 כפות סוכר חום
2 כפות שורש ג’ינג’ר מגורר
5 שיני שום קצוצות
1 כוכב אניס (לא הכרחי)
2 כפות שמן שומשום
15-10 ראשי בצל שאלוט קלוף
4 גזרים חתוכים כל אחד ל-5 חתיכות
3 חבושים, חתוכים לפלחים עבים בלי הגרעינים (לא הכרחי)
מלח לפי הטעם

אופן ההכנה

1. מניחים בתבנית בעלת דופן גבוה את נתחי הבשר, הבצלים הקלופים, הגזר והחבושים.

2. בסיר נפרד, מביאים לרתיחה את כל יתר המצרכים, ממליחים ומתקנים תיבול לפי הצורך.

3. יוצקים את החומרים המורתחים מעל הבשר והירקות (הרוטב צריך לכסות את הבשר עד 3/4 מהגובה, אם הוא לא מכסה, ניתן להוסיף מים) מכסים היטב ברדיד אלומיניום.

4. אופים בחום נמוך כ-5 שעות. בסוף הבישול הבשר צריך להיות רך מאוד ולרדת מהעצם בקלות.

מומלץ להגיש בתוספת אורז לבן.

אהבתם? יש לכם מה לשפר? יש לכם שאלה לבשלנית שלנו?

נשמח אם תשתפו אותנו

פרפקטו רטבים
עוד מתכונים של אסתי דולב

עוד מתכונים של אסתי דולב