הלחם הזה יותר טעים ויותר ניחוחי מכל מה שתמצאו במאפיות, לחם מתוצרת עצמית (ועוד עם גבינה בתוכו!) שיציף את הבית בריחות שמרים ואפייה שאיש אינו יכול לעמוד בפניהם
שמים את כל החומרים במעבד מזון עם להב פלדה ומערבלים לבצק אחיד. מעבירים למשטח עבודה מקומח ולשים היטב בידיים עם עוד קצת קמח (לא לדלג על שלב זה!) שלוש דקות.
שלב 2
0 דקות
יוצקים 2 כפות שמן (לא שמן זית) לקערה גדולה ומעבירים לקערה את כדור הבצק. מגלגלים את הבצק בקערה כך שיצופה בשמן (כך הבצק לא יתייבש ויפתח קרום בעת ההתפחה). מכסים את הקערה במגבת נקייה או בניילון נצמד ומניחים במקום חמים לשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו. מעבירים למקרר ומצננים שלוש שעות לפחות (ואפשר גם לילה שלם).
שלב 3
0 דקות
טורפים את הביצים, התבלינים והגבינה הלבנה. חותכים את הגבינה הבולגרית לקוביות קטנות ומוסיפים לתערובת. מוסיפים גם את הצימוקים. אם (רק אם!) תערובת המילוי נראית נוזלית מדי, אפשר להסמיך אותה בעזרת שתי כפות קמח או סולת.
שלב 4
0 דקות
להכנת הלחם מרדדים על משטח מקומח את הבצק הקר למלבן במידות של בערך 60 על 30 ס"מ ובעובי ס"מ אחד. מורחים בשכבה נדיבה של מילוי ומשאירים שלוש צלעות של הבצק נקיות ממילוי: את השתיים הקצרות ואת זו הארוכה הרחוקה ממך.
שלב 5
0 דקות
מקפלים את שולי הבצק הנקיים שלאורך הצלעות הקצרות של המלבן (מימין ומשמאל) פנימה. מגלגלים לרולדה לאורך הצלע הארוכה ממך קדימה, בכיוון הצלע הארוכה שהותרנו נקייה ממילוי. בסופו של דבר צריכה להתקבל רולדה שמנה וארוכה עם ה"תפר" כלפי מטה.
שלב 6
0 דקות
מרפדים תבנית אפייה עגולה (תחתית ושוליים) ביריעת נייר אפייה. חותכים את הרולדה לעשר או שתים-עשרה פרוסות עבות ומניחים עם הצד החתוך כלפי מטה. דוחסים כך שכל הפרוסות תיכנסנה לתבנית (הכי קל לעשות עיגול של פרוסות ואז לדחוס עוד שתיים לאמצע). אם התבנית קטנה מכדי להכיל את כל הפרוסות, ניתן לרפד בנייר אפייה עוד תבנית קטנה (למשל מיני תבנית אינגליש-קייק) ולשים בה את העודף.
שלב 7
0 דקות
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 60 דקות. ניתן למרוח את הלחם בשתי כפות חמאה מותכת לפני האפייה.
שלב 8
0 דקות
להגשה, פורסים למשולשים או מחלקים לפרחים. יחד עם מרק וסלט מתקבלת ארוחה שלמה.
שלב 1
מתוך
8
שמים את כל החומרים במעבד מזון עם להב פלדה ומערבלים לבצק אחיד. מעבירים למשטח עבודה מקומח ולשים היטב בידיים עם עוד קצת קמח (לא לדלג על שלב זה!) שלוש דקות.
שלב 2
מתוך
8
יוצקים 2 כפות שמן (לא שמן זית) לקערה גדולה ומעבירים לקערה את כדור הבצק. מגלגלים את הבצק בקערה כך שיצופה בשמן (כך הבצק לא יתייבש ויפתח קרום בעת ההתפחה). מכסים את הקערה במגבת נקייה או בניילון נצמד ומניחים במקום חמים לשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו. מעבירים למקרר ומצננים שלוש שעות לפחות (ואפשר גם לילה שלם).
שלב 3
מתוך
8
טורפים את הביצים, התבלינים והגבינה הלבנה. חותכים את הגבינה הבולגרית לקוביות קטנות ומוסיפים לתערובת. מוסיפים גם את הצימוקים. אם (רק אם!) תערובת המילוי נראית נוזלית מדי, אפשר להסמיך אותה בעזרת שתי כפות קמח או סולת.
שלב 4
מתוך
8
להכנת הלחם מרדדים על משטח מקומח את הבצק הקר למלבן במידות של בערך 60 על 30 ס"מ ובעובי ס"מ אחד. מורחים בשכבה נדיבה של מילוי ומשאירים שלוש צלעות של הבצק נקיות ממילוי: את השתיים הקצרות ואת זו הארוכה הרחוקה ממך.
שלב 5
מתוך
8
מקפלים את שולי הבצק הנקיים שלאורך הצלעות הקצרות של המלבן (מימין ומשמאל) פנימה. מגלגלים לרולדה לאורך הצלע הארוכה ממך קדימה, בכיוון הצלע הארוכה שהותרנו נקייה ממילוי. בסופו של דבר צריכה להתקבל רולדה שמנה וארוכה עם ה"תפר" כלפי מטה.
שלב 6
מתוך
8
מרפדים תבנית אפייה עגולה (תחתית ושוליים) ביריעת נייר אפייה. חותכים את הרולדה לעשר או שתים-עשרה פרוסות עבות ומניחים עם הצד החתוך כלפי מטה. דוחסים כך שכל הפרוסות תיכנסנה לתבנית (הכי קל לעשות עיגול של פרוסות ואז לדחוס עוד שתיים לאמצע). אם התבנית קטנה מכדי להכיל את כל הפרוסות, ניתן לרפד בנייר אפייה עוד תבנית קטנה (למשל מיני תבנית אינגליש-קייק) ולשים בה את העודף.
שלב 7
מתוך
8
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 60 דקות. ניתן למרוח את הלחם בשתי כפות חמאה מותכת לפני האפייה.
שלב 8
מתוך
8
להגשה, פורסים למשולשים או מחלקים לפרחים. יחד עם מרק וסלט מתקבלת ארוחה שלמה.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0