שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

תבשיל כנפי עוף עם פרחי כרובית ותפוחי אדמה

תאריך פרסום: 12/11/2013
דרוג הגולשים:
תבשיל כנפי עוף עם פרחי כרובית ותפוחי אדמה

מצרכים

כרובית מחולקת לפרחים בגודל בינוני
כוס קמח
3 כוסות מים
2 ביצים
1 ק"ג כנפי עוף נקיות משאריות נוצות
1 בצל מרוסק
4 עגבניות בינוניות חלוטות ומרוסקות
4 שיני שום כתוש
צרור כוסברה קצוץ
צרור פטרוזיליה קצוץ
מעט שמן זית
כפית שטוחה כמון
קורט מלח
2 כפות אבקת מרק עוף אמיתי של אוסם
1 כף פפריקה מתוקה
חצי כפית כורכום
גבעול כוסברה לקישוט

אופן ההכנה

את פרחי הכרובית טובלים בקמח, ולאחר מכן בביצה. מוסיפים אותם למחבת עם שמן חם, ומטגנים אותם עד לקבלת גוון זהוב מכל הכיוונים. מוציאים מהסיר ומניחים על צלחת עם נייר סופג.
מניחים את הכנפיים בסיר רחב עם שמן זית ומטגנים אותם מכל הכיוונים, עד קבלת גוון זהוב. מוציאים את הכנפיים מהסיר ומניחים בקערה עם נייר סופג.
מכניסים לקערה את העגבניות החלוטות, את הבצל ואת שיני השום. עם מעבד מזון ידני מרסקים את תוכן הקערה, עד קבלת מחית אחידה וחלקה.
מוסיפים לסיר את מחית העגבניות, הבצל והשום, ומבשלים אותה במשך כ-5 דקות על להבה בינונית גבוהה, עד להסמכת התערובת.
מתבלים את תערובת העגבניות הבצל והשום עם כמון, פפריקה, כורכום, אבקת מרק עוף אמיתי של אוסם, מלח ופלפל שחור, מערבבים ומטגנים במשך כ-2 דקות נוספות, עד שהתערובת הופכת סמיכה וצבעה הופך לכתום .
יוצקים לסיר 3 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
מחזירים לסיר את הכנפיים הזהובים, פרחי הכרובית וקוביות תפוחי האדמה, וממקמים אותם. מוודאים שהמים מגיעים למחצית גובה פרחי הכרובית. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל עוד כ-45 דקות (יש לנער את הסיר מדי פעם מצד לצד).
מגישים עם אורז לבן.
בתאבון.......

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

פרפקטו רטבים