שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען
תפוחי אדמה אפויים ומזוגגים

תפוחי אדמה אפויים ומזוגגים

תאריך פרסום: 11/3/2015
דרוג הגולשים:
תפוחי אדמה אפויים ומזוגגים
תפוחי אדמה אפויים הם תוספת ברוכה בכל ארוחה. הרוטב שלנו עוטף אותם בשפע של טעמים ובמעטה שחום ומגרה. לקבלת מראה אלגנטי שמתאים לארוחת חג פורסים כל תפוח אדמה לפרוסות, אבל לא עד הסוף – כך שכל סועד מקבל תפוח אדמה אישי. גם צורות חיתוך אחרות יתאימו – קוביות, פלחים וכו’.
דרגת קושי:

קל

כמות סועדים:

4-6

מצרכים



להכנת 4-8 מנות:
8 תפוחי אדמה בינוניים מקולפים
3 כפות שמן רגיל או זית
2/3 -1/2 כוס (8-10 כפות) רוטב בסיסרוטב בסיס לבישול לבישול<a class=רוטב בסיסרוטב בסיס לבישול לבישול' style='max-width:initial;'> של אסם
מלח

אופן ההכנה

1. מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עם מים ומלח רבע שעה אחרי רתיחה או עד שמתחילים להתרכך אבל עדיין לא מוכנים לאכילה. מסננים.
2. מחממים תנור ל-180 מעלות.
3. חורצים בכל תפוח אדמה כמה שיותר פרוסות דקיקות אבל לא עד הסוף (שיישאר שלם בחלקו התחתון), מניחים את תפוחי האדמה בתבנית עם שמן מועכים מעט עם היד לפתיחת הפרוסות.
4. יוצקים את הרוטב על תפוחי האדמה כך שהרוטב יכנס בין החריצים, מפזרים מעל מלח.
5. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים 45 דקות עד שתפוחי האדמה רכים והרוטב ספוג בהם. מסירים את רדיד האלומיניום ואופים עוד 5-10 דקות להשחמה. (בזהירות שהרוטב לא ייחרך).
6. לפני ההגשה כדאי להפוך אותם ברוטב כדי שייקבלו זיגוג יפה או להבריש בעוד כף רוטב.

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

פרפקטו רטבים