שלום אורח, התחבר
שם הבשלנית arrow

עמוד המתכונים של צילה עופר

קצת על צילה עופר
שם: צילה עופר
מצב משפחתי: אלמנה, 4 ילדים, 10 נכדים
מגורים: רמת גן

מתי, איך וממי למדת לבשל?
האהבה שלי לבישול התחילה בגיל 5-6, סבתא שלי הייתה מכינה בקיץ ריבת שזיפים – פובידל, הייתי פשוט מוקסמת מהצבעים שנהפכו לצבעי ורוד בזוקה והיא הייתה מוציאה שזיף, מקררת, שמה על האצבע ושמה לי בפה. היא לימדה אותי טעם ריח וצבע, דברים שנשארו איתי לאורך החיים.
למדתי לבשל מסבתא, אמא, שכנות נחמדות, הרבה בחוץ לארץ – הבדלים בין מאכלים, מוצרים, סקרנות טבעית לגבי אוכל. למדתי בעיקר לבד, אהבתי לאוכל הביטה אותי לרמות שבזכותן מכל דבר אני יכולה לבשל.

מה סגנון הבישול שלך?
רומני-הונגרי-בולגרי-טורקי-צרפתי

בישול בשבילי הוא....
הנאה ואושר שאני מעניקה למשפחתי.

אם לא הייתי מבשלת הייתי...
שחקנית!

איזה תבלין היית מוסיפה לחיים שלך?
פלפל שחור, פעם האמינו שפלפל שחור זה סגולה לבריאות, היו שמים בתוך שקית ותולים לילדים את השקית על הצוואר כי חשבו שהוא מבריא. הפלפל הוא תבלין מנצח.

באיזה מאכל בחיים לא תיגעי?
אין דבר כזה.

מה ארוחת הצהריים המועדפת עלייך?
סלט ירקות, לימון, אבוקדו, שמן זית, לחם שחור מלא.

את מי היית מזמינה לארוחת ערב אצלך בבית?
את נשיא המדינה, רובי ריבלין.

כשאהיה גדולה אהיה כמו...
רות סירקיס.

מה המתכון הכי אהוב שלך?
עוגת תפוח עץ לראש השנה – יש בה תפוח הפוך באמצע העוגה וכשחותכים רואים את התפוח.

סיטואציית בישול שבחיים לא תשכחי:
יום הולדת 45 לבעלי, אני מזמינה את כל החברים שלו, כולל החברה הראשונה שלו, הוא לא יודע ובתוך 24 שעות הכנתי יום הולדת ל-150 איש. נעלמתי מהבית ואצל כל חברה הכנתי חלק מהאוכל, כדי שהוא לא ירגיש. זה היה יום הולדת בלתי נשכח.

שאלון מהיר:

קראנצ’ - רך
מתוק - מלוח
חלב - בשר
בידיים – מנומס (גם וגם)
מישלן - רחוב
בבית - בחוץ
חלב - מריר
פסטה - פתיתים
בירה - יין
מלפפון במלח - בחומץ
לחם אחיד - מלא
ארוחה בחמש דקות? שתי עגבניות, מלפפון, מלח, שמן זית, וגבינת מוצרלה וריחן
הנשנוש שלך? הנשיקה של הלחם
קרא עוד קרא עוד
צילה עופר
עוד מתכונים של צילה עופר

עוד מתכונים של צילה עופר

לעוד מתכונים של הנבחרת

לעוד מתכונים של הנבחרת